Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ο "πράσινος" Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στη "Βάλια Κάλντα" της ΠΙΝΔΟΥ











Στον  πανέμορφο εθνικό δρυμό «Βάλια Κάλντα», στην Πίνδο , θα βρεθεί το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος από  χθες  πραγματοποιεί 4ήμερη επίσημη  επίσκεψη στα Γρεβενά.

Ο αποκαλούμενος και "πράσινος" Πατριάρχης  θα έχει την ευκαιρία - βοηθούντος και του  καλού καιρού- να γνωρίσει πανέμορφα  τοπία , τα οποία  -ευτυχώς- ΔΕΝ κατέστρεψε ο Ανθρωπος!! ΄Ισως  συναντήσει και κανένα  ζαρκαδάκι , από τα πολλά που υπάρχουν  στον εθνικό δρυμό, ίσως και κάποια  από τις  φοβερές  αρκούδες του...
Η επίσκεψή του ,όπως και να το πάρεις , έχει μεγάλη  σημασία για την προβολή της περιοχής.
Νωρίτερα , θα επισκεφθεί το σημαντικό μοναστήρι του Αγίου ΝΙΚΑΝΟΡΑ , στη Ζάβορδα , ενώ χθές κατά τη  διάρκεια  εκδήλωσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,μεταξύ άλλων , τόνισε :

"Ελληνισμός και Ορθοδοξία υπήρξαν ανέκαθεν συνυφασμένα" στη συνείδηση του λαού ως οι δύο κεντρομόλοι δυνάμεις» ,που υπηρέτησαν «τη διατήρησιν της ιδιοπροσωπείας, αλλά και αυτής, ταύτης, της υπάρξεως του λαού».
  • «Διό και πιστεύουμε,ότι και κατά τας παρούσας δυσχαιρείς δια την Ελλάδα περιστάσεις, η συσπείρωσις περί την Εκκλησίαν και την Ορθόδοξον κληρονομίαν του Γένους μας θα συμβάλη ουσιαστικώς, όπως και κατά το παρελθόν, εις την αντιμετώπισιν των προβλημάτων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου