Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στη "Ζεστή Κοιλάδα " της ΠΙΝΔΟΥ



Μήνυμα φροντίδας και προστασίας του περιβάλλοντος,,τονίζοντας ότι η φύση είναι «Θεοδώρητος»,έστειλε χθες  ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, μετά την επίσκεψή του στον εθνικό δρυμό της "Ζεστής Κοιλάδας""Βάλια Κάλντα")) της  Πίνδου (στην πλευρά του νομού  Γρεβενών).
Από τη θέση"Σταυρός" , και από τα 1.664 μέτρα υψόμετρο, μέσα από μια φύση σπανίου κάλλους, ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε:
  •  «όπως αγαπούμε τον Δημιουργό, πρέπει να αγαπούμε και να προστατεύουμε τη δημιουργία του"!
  • «θέλουμε να αυξηθεί η ευαισθησία, η αγάπη, ο σεβασμός προς  την δημιουργία του Θεού» .
Ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισης εθνικών δρυμών Αώου Βίκου και Πίνδου (Πάρκο Β. Πίνδου) k. Στέργιος Βέργος ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τα μεγέθη, τη χλωρίδα και την πανίδα του εθνικού δρυμού και του κοινοποίησε την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του φορέα να τον ανακηρύξει Επίτιμο Πρόεδρό του.
Στη συνέχεια ο κ. Βαρθολομαίος παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του σε ταβέρνα της περιοχής «Αετοφωλιά», μέσα σε ένα εκπληκτικό δάσος μαύρης πεύκης και ελάτης, ο δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης.
Ο κ. Βαρθολομαίος υπενθύμισε την βιβλική περικοπή από την «Γένεση» για την εντολή του Θεού προς τους Πρωτόπλαστους, όταν τους έβαλε στον Παράδεισο, «έθετο εν τω παραδείσω της τρυφής, εργάζεσθαι αυτόν και φυλάσσειν» και επεσήμανε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι «υποχρέωση μας έναντι του δημιουργού, ο οποίος μας ενεπιστεύθη τον κόσμον, το κόσμημα τούτο, το οποίο προς χάριν του ανθρώπου εδημιούργησε, αλλά και υποχρέωσιν μας έναντι της ίδιας της κτίσης».
Και απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο πρόσθεσε:
«Με χαρά διαπιστώσαμε, σήμερον, ότι ο λαός της περιοχής σας εργάζεται τον παράδεισον τούτον κατά την Θείαν εντολήν και φυλάσσειν αυτόν, όπως εντέλλεται η Γένεσις».

Πηγή : www.kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου