Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Σενάρια χρεωκοπίας της Ελλάδας και κρίσιμες διαβουλεύσεις σε Ευρωζώνη και ΔΝΤ για το χρέος



Κρίσιμες και ίσως καθοριστικές -για το ...μέλλον της Ελλάδας στην ζώνη του Ευρώ, οι συναντήσεις/ διαβουλεύσεις, που ξεκίνησαν σήμερα σε επίπεδο Ευρωζώνης και ΔΝΤ Νομισματικού Ταμείου.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Die Welt», ανοιχτά δήλωσε, ότι δεν θα πρέπει πλέον να θεωρείται ταμπού το ενδεχόμενο μιας ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας.
Αλλά και η Χριστιανοκοινωνική Ένωση της Γερμανίας, το βαυαρικό αδελφό κόμμα των συντηρητικών της Γερμανίδας καγκελαρίου, ζητεί να απειληθούν οι υπερχρεωμένες χώρες με .... αποπομπή από την Ευρωζώνη.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, συναντάται σήμερα στο Βερολίνο με την καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, με κύριο μενού την ελληνική κρίση!
Επίσης , το πρωί, ο πρόεδρος της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον Πολωνό πρωθυπουργό, Ντόναλντ Τασκ, η χώρα του οποίου ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Κοινότητας. Και αυτή η συνάντηση θα επικεντρωθεί στην οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη .
Μεθαύριο, Τετάρτη: έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δ.Ν.Τ. υπό την Κριστίν Λαγκάρντ, όπου αναμένεται να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του στη χρηματοδότηση της Ελλάδας....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου