Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ανέβαλε το ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Γ.Παπανδρέου



Δεν μετέβη τελικά στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, όπου επρόκειτο να έχει σειρά επαφών με ξένους ηγέτες ,με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.Βρισκόταν  ήδη  στο Λονδίνο, ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού του προς τη Νέα Υόρκη.
Στην ανακοίνωση του γρεφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται:
  • «Επειδή η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, αποφάσισε να αναβάλλει την προγραμματισμένη επισκεψή του στις ΗΠΑ».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των κρίσιμων συνεδριάσεων του Eurogroup και Ecofin στα οποία τα κλίμα  ήταν σχεδόν εχθρικό προς την Ελλάδα , ενώ  υπάρχει εμπλοκή με την 6η δόση!
Το Μ. Μαξίμου  εκτιμά  ότι :
  •  το κλίμα  γενικά  είναι εκρηκτικό  ,κυρίως μετά και το  χαράτσι που βάζει  σε ΟΛΑ τα ακίνητα  , και
  • φοβάται  διαρροές  βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή κατά την κρίσιμη  ψηφοφορία...
΄Ετσι , για  επικοινωνιακούς λόγους  βάζει τό δίλημμα : ή εμείς ή το χάος...
΄Αλλα  στοιχεία :
  • η εβδομάδα που έρχεται  είναι  κρίσιμη  καθώς μεθαύριο Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, θα αρχίσει, όπως όλα δείχνουν, η πρώτη δοκιμαστική γεώτρηση στο οικόπεδο 12 "Αφροδίτη" στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας , και η Τουρκία  απειλεί με  θερμό επεισόδιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου