Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Φόρος ΤΙΜΩΡΙΑΣ στους συνεπέστερους φορολογούμενους , γιατί η κυβέρνηση είναι ΑΝΙΚΑΝΗ να τονώσει την αγορά...






- Για "αφαίμαξη" κάνει  ευστόχως λόγο  η σημερινή "Ελευθεροτυπία" ...
- Για  "φόρο ΤΙΜΩΡΙΑΣ" των ευσυνείδητων φορλογούμενων  , θα συνηγορήσουμε  ....
- Ξεπέρασαν  το λήσταρχο ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ....
- Οι  "λήσταρχοι των Ορέων" - σ.σ. παλιά λαϊκή έκφραση -  μπροστά τους ωχριούν...
  • Φόροι ,
  • νέοι φόροι,
  • πάλι φόροι,
  • Φόροι  επί των ... φόρων  στα ακίνητα,
  • φόροι γιατί  τολήσατε ν΄αποκτήσετε  μία στέγη , την οποία  το ΣΥΝΤΑΓΜΑ μας - που ΔΕΝ σέβεστε και δεν ΤΗΡΕΙΤΕ - προστατεύει
  • φόροι για  να ...πέσει  χρήμα  στην αγορά , το οποίο - χρήμα-  μας το έχετε  ΠΑΡΕΙ με τους δεκάδες  φόρους σας...
  • είτε  θα βρείς "μαύρα" (χρήματα) ή  θα γίνεις κλέφτης και ληστής  για να ...μπορείς να ξοδεύεις , προκειμένου να είσαι  ...ΕΝΤΑΞΕΙ με τις ...πρωτοφανούς σύλληψης ... φαεινές ιδέες  των κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου...για τις ...ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ..για το 2011... Κι είμαστε  στα τέλη Σεπτεμβρίου και οι "φωστήρες" ζητούν να ισχύει  ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ από την 1η Ιανουαρίου 2011το νέο ..μέτρο.
  •  Μα κύριε  συνταγματολόγε μου ,μιλάς  για ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ εφαρμογή εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρο και δεν  ντρέπεσαι;;;
΄Εχουμε  και λέμε:

-ΟΛΟΙ  οι φορολογούμενοι  πρέπει να συγκεντρώνουν περισσότερες αποδείξεις από αυτές που ορίζει σήμερα ο νόμος (25% επί του εισοδήματος με ανώτατο ύψος τις 15.000 ευρώ) για να "γλιτώσουν" από την επιβολή πρόσθετου φόρου 10% επί της διαφοράς. Και όλα αυτά τρεις μήνες πριν από την εκπνοή του 2011.
- Οσοι δεν καταφέρουν μέχρι το τέλος του έτους να μαζέψουν τις αποδείξεις που απαιτούνται ανάλογα με το εισόδημά τους, θα επιβαρυνθούν με "πέναλτι" φόρου 10% πέρα από τον πρόσθετο φόρο έως και 700 ευρώ που θα κληθούν να πληρώσουν με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου η οποία ισχύει για τα εισοδήματα του 2011,
Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που ένας φορολογούμενος με εισόδημα 30.000 ευρώ έπρεπε με το ισχύον καθεστώς να συγκεντρώσει αποδείξεις 25% αυτού, δηλαδή 7.500 ευρώ, εάν το ποσοστό ανέβει στο 40% τότε θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις 12.000 ευρώ!
 Από : το ΄Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου