Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Η Γερμανία χρωστάει 95 δισ. δολάρια στην Ελλάδα,υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδαDie Welt:








Με ένα δημοσίευμα - έκπληξη η γνωστή και έγκυρη γερμανική εφημερίδα Die Welt επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων τις οποίες η Γερμανία της Μέρκελ οφείλει  στην Ελλάδα , και οι οποίες θα συνέβαλαν στην ραγδαία αλλαγή του κλίματος  των δημοσιονομικών της χώρας μας..
Το άτοκο δάνειο των 476 εκατομμυρίων μάρκων ,που αναγκάστηκε να δώσει η Τράπεζα της Ελλάδας στις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής, δεν αποπληρώθηκε ποτέ.

 "Χωρίς τόκους, το ποσό σε σημερινές τιμές αντιστοιχεί σε 14 δισ. δολάρια. Με ετήσιο επιτόκιο 3% τα 66 χρόνια που μεσολάβησαν, η συνολική οφειλή φτάνει τουλάχιστον τα 95 δισ. δολάρια" παραδέχεται η Die Welt.
Κάποια από τα αιτήματα ή τις υποχρεώσεις αποζημίωσης «έχουν ικανοποιηθεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» τα προηγούμενα χρόνια, σημειώνεται, αλλά είναι σαφές ότι η ζημιά που προκλήθηκε στην Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και δεν αποκαταστάθηκε.
«Ανεξάρτητοι ιστορικοί καταλήγουν ότι τα δεινά που υπέστη η Ελλάδα, λόγω της κατοχής,  όταν αποδίδονται με οικονομικούς όρους, σε απόλυτους αριθμούς και αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας, τοποθετούν την χώρα στην τέταρτη θέση μετά την Πολωνία, τη Σοβιετική Ένωση και τη Γιουγκοσλαβία».

Πηγή :iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου