Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ρωσικό αεροπλανοφόρο για ασκήσεις στη Μεσόγειο!



Το μοναδικό της αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ» (φωτο άνω) στέλνει η Ρωσία στη Μεσόγειο τους αμέσως επόμενους μήνες, όπως δήλωσε αξιωματούχος της κεντρικής βάσης του Ρωσικού Στόλου .
Το αεροπλανοφόρο θα βρεθεί για μία εβδομάδα στη θάλασσα του Μπάρεντς για να συμμετάσχει σε ασκήσεις, και κατόπιν θ΄ αναχωρήσει για την Μεσόγειο και στον Βορειοανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό,όπου συνολικά  θα παραμείνει επί 3μηνο!!!.
Με βάση τις δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου στο πρακτορείο Ιτάρ Τας:
  •  στο συγκεκριμένο "ταξίδι " εκτός από το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ» θα μετάσχουν το υποβρύχιο «Ναύαρχος Τσαμπανένκο» και μεταφορικά πλοία.
Ιδιαίτερη σημασία  έχει όμως  η δήλωση  του Ρώσου αξιωματούχου σχετικάμε το σκοπόαποστολής αυτού του μεγέθους πλοίων στη Μεσόγειο .΄Οπως  είπε χαρακτηριστικά , πιο χαρακτηριστικά  δεν γίνεται ,σκοπός είναι :
η «περιπολία και υποστήριξη μάχης»!!!
Αυτό λέει  πολλά ...
Αυτήν την ώρα στη Μεσόγειο:
  • η Τουρκία κάνει επίδειξη  δύναμης με το στόλο της !
  • το Ισραήλ ...δεν αφήνει αναπάντητες τις  ΕΝΑΕΡΙΕΣ προκλήσεις της ΄Αγκυρας , με  πολεμικά αεροσκάφη της να εισέρχονται -ύστερα από έγκριση του σχεδίου πτήσης - στο FIR Κύπρου και "ξύνοντας" επιδεικτικά  τα όρια του FIR Τουρκίας!!!
  • το Ισραήλ έστειλε  Χθες  ελικόπτερο στο "οικόπεδο 12"  όπου ήθελε να μπεί το ααράβαλο  ...Πίρι Ρέις της Αγκυρας  για  πολιτικούς και μόνο λόγους...
  • η ταλαίπωρη Ελλάδα  με πρωθυπουργό το Γιωργάκη, ΔΕΝ έστειλε  ούτε  ...βάρκα για να  δείξει την  παρουσία της !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου