Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ολονύκτιος μαραθώνιος δραματικών διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες για το ελληνικό χρέος. Αποτέλεσμα: 
  • "κούρεμα" του ελληνικού χρέους  κατα 50% κάτι ,που μεταφράζεται σε μείωση του χρέους κατά 100 δις ευρώ .
  • μόνιμη ΕΠΟΠΤΕΙΑ της Τρόικας στην Ελλάδα
 Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι ανέφερε ότι με τη συμφωνία καθίσταται δυνατή η μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 120% του ΑΕΠ της χώρας έως ...το 2020. Δηλαδή , αφού   ληφθούν τόσα  νέα , η επιτυχία θα είναι όπως  το ...2020 η μείωση του ελληνικού  χρέους να είναι  στο 120% του ΑΕΠ της χώρας , ΟΣΟ περίπου ήταν  το ...2009!


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έκανε λόγο για :
  • μόνιμη και ενισχυμένη εποπτεία της Ελλάδας. “Θα παρακολουθείται, και θα υπάρχει μόνιμη παρουσία, δεν μπορεί να εμφανίζεται κάθε τρεις μήνες η τρόικα» δήλωσε
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ έκανε λόγο για "σημαντική πρόοδο"  {...} σε "ένα πρόγραμμα που θα αντιμετωπίσει την κρίση στην περιοχή".

Ο  πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο "επίτευγμα όλων των Ελλήνων" και πρόσθεσε :
  •  παρά τις πρωτοφανείς αντιξοότητες καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας
  • "έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς της Ελλάδας με το παρελθόν. Να μπούμε σε μία εποχή αναπτυξιακή, βασισμένη στις δικές μας δυνάμεις".

    Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σημερινή συμφωνία ως μία νέα "καλύτερη" συμφωνία 21ης Ιουλίου. "Πρόκειται για μία συμφωνία που έχει όλα τα πλεοινεκτήματα αυτής της 21ης Ιουλίου και δεν έχει τα μειονεκτήματα της..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου