Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Απάτη με την κυκλοφορία της ...έγκυρης Wall Street Journal


Μας  είχαν πρήξει  με τους ...επαίνους  :
Η  ...σοβαρή...
Η  ...έγκυρη...
Η  ...αυθεντία  στα οικονομικά και τη  ζωή μας
Το ....Ευαγγέλιο κάθε  λήσταρχου  χρυσοθήρα και  παρηκμασμένων ιθαγενών πιθήκων:
Σου λένε  με  ύφος "εκατό καρδιναλίων" : ιθαγενή  πως τολμάς και  αντιμιλάς  : το έγραψε  η ...Wall Street Journal .Κι αυτό θα  ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΗ  ΖΩΗ ΣΟΥ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΟΥ , δύστυχε...
΄Ελα όμως που όπως λέει και μια  σοφή ελληνική παροιμία : ο Θεός  ...αγαπάει τον κλέφτη ,αλλά  αγαπάει και το νοικοκύρη.
΄Εστω και με  ...καθυστέρηση  αποδείχθηκε πως  αυτό το  φύλλο της οικονομικής ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ  - σ.σ. ο Γιώργος Κουρής δικαίως   θα την ονόμαζε  ...ΦΥΛΛΑΔΑ των λήσταρχων των αγορών και  γενικότερα του κεφαλαίου - αποδείχθηκε πως :
  •  αγόραζε κρυφά ... χιλιάδες  φύλλα (της) στην Ευρώπη για να αυξήσει πλασματικά την κυκλοφορία της! Ανώτατο στέλεχος του κολοσσού των ΜΜΕ του Ρούπερτ Μέρντοκ παραιτήθηκε ύστερα από την αποκάλυψη του βρετανικού Guardian ότι η σοβαρή οικονομική εφημερίδα συμφωνούσε με ευρωπαϊκές εταιρείες να αγοράζουν κρυφά χιλιάδες φύλλα της σε τιμή-ευκαιρία, παραπλανώντας αναγνώστες και διαφημιζόμενους για την πραγματική κυκλοφορία της.
  • η κομπίνα γινόταν ως εξής: η WSJ έπειθε ευρωπαϊκές εταιρείες να συνεργαστούν και ως αντάλλαγμα δημοσίευε άρθρα που προωθούσαν... τις δραστηριότητές τους(σ.σ έγκυρα, πάντα...). 
  •  Η απάτη συντονιζόταν από το Λονδίνο και αφορούσε την ευρωπαϊκή έκδοση της WSJ η οποία κυκλοφορεί σε ΕΕ, Ρωσία και Αφρική.
  • Η  απόφαση της WSJ να αγοράζει... κρυφά τα ίδια της τα φύλλα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2008 
  • το 2010, λόγω της  απάτης...αυξήθηκε κατά 41% η κυκλοφορία της !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου