Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ντροπή μας :ξεμείναμε και απο... σπέρμα!!!


Σ΄αυτήν  την απίστευτη  χώρα  όλα - θεωρητικά - περιμένεις να  συμβούν .Και γίνονται. Το τελευταίο είναι από τα απίθανα: στέρεψαν τα ελληνικά αποθέματα στις τράπεζες σπέρματος.
Οι Ελληνες δότες αποτελούν πλέον είδος προς εξαφάνιση, με αποτέλεσμα οι Ελληνίδες να τεκνοποιούν με εισαγόμενο σπέρμα, το οποίο προέρχεται κυρίως από τη Δανία και την Ισπανία.
Τα δύο τελευταία χρόνια που....η χώρα μαστίζεται από την οικονομική κρίση λεγόταν ότι το μόνο  "επάγγελμα" που βρισκόταν σε άνθηση ήταν αυτό του δότη σπέρματος. Οι Ελληνες έσπευδαν να δωρίσουν σπέρμα για να εισπράξουν 200 ευρώ και να λύσουν έτσι ...τρέχοντα οικονομικά τους θέματα.
Τελικά, όπως αποδεικνύεται από τις δηλώσεις των υπευθύνων του χώρου, επρόκειτο για έναν μύθο. Οι Ελληνες δότες λιγοστεύουν χρόνο με τον χρόνο, με αποτέλεσμα οι ελληνικές τράπεζες σπέρματος να κατεβάζουν ρολά, ενώ αντίθετα οι ξένες εταιρείες να κάνουν χρυσές δουλειές. «Εμείς είχαμε στα Γιάννενα ένα υποκατάστημα 600 τ.μ. κοντά στο πανεπιστήμιο, και θεωρούσαμε ότι μπορούμε να βρούμε εύκολα δότες, αλλά τελικά το κλείσαμε πριν από δύο εβδομάδες. Μέσα σε δύο χρόνια είχαν εμφανιστεί μόνο δέκα άτομα» αναφέρει στην «Espresso» ο βιοχημικός-εμβρυολόγος Ευθύμιος Ιππίκογλου, υπεύθυνος της τράπεζας Serum.

«Ολα αυτά που λέγονται ότι λόγω της οικονομικής κρίσης αυξήθηκαν οι δότες σπέρματος στην Ελλάδα είναι μύθος. Δεν είναι στη νοοτροπία των Ελλήνων να γίνονται εύκολα δότες σπέρματος.
Για περισσότερες  πληροφορίες : www. trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου