Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Η Σύρτη ισοπεδώθηκε ... «προς παραδειγματισμό» από τη μανία των κατσαπλιάδων και την ενεργή συνδρομή των νατοϊκών αεροσκαφών


Το ΝΑΤΟ  ανακοίνωσε ,πως  μεθαύριο  θα ...φύγει  από τη Λιβύη .Τα δεκάδες αεροσκάφη  του  επί τόσους μήνες  σκόρπισαν  τον όλεθρο.
Και το πιο κραυγαλεό παράδειγμα ,που πρέπει οπωσδήποτε  ν΄απασχολήσει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης  , είναι η ισοπέδωση της Σύρτης .Γιατί πρόκειται για καραμπινάτο "εγκλημα πολέμου".Ξεδιάντροπα  οι κατσαπλιάδες ομολογούν πως  το  έκαναν... «προς παραδειγματισμό»!
Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, η Σύρτη- εκτός από ιδιαίτερη πατρίδα και τελευταίο, όπως αποδείχθηκε, οχυρό του συνταγματάρχη Καντάφι - ήταν η πιο πλούσια κατά κεφαλή πόλη της Λιβύης, με σύγχρονες υποδομές και υψηλό βιοτικό επίπεδο για την πλειοψηφία των κατοίκων της.
Μετά την πτώση της Τρίπολης, ωστόσο, έξω από το πρώην ψαροχώρι συγκεντρώθηκαν ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις του Μεταβατικού Συμβουλίου, που άρχισαν - χρησιμοποιώντας βαρύ πυροβολικό και αξιοποιώντας, με τον πιο φονικό τρόπο, την καταιγιστική αεροπορική υποστήριξη των βομβαρδιστικών του ΝΑΤΟ - την συστηματική ισοπέδωση της παραλιακής πόλης, προκειμένου να εξοντώσουν τους τελευταίους πιστούς στον Καντάφι μαχητές και φυσικά τον ίδιο .Οι κάτοικοι , ανάμεσά τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΜΑΧΟΙ ,είδαν την πόλη τους να βομβαρδίζεται ανηλεώς από αέρα, ξηρά και θάλασσα.
Σύμφωνα με τους λιγοστούς πολεμικούς ανταποκριτές, η Σύρτη σήμερα θυμίζει έντονα το Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της Τσετσενίας, μετά την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων πριν δώδεκα χρόνια. «Δεν υπάρχει ούτε ένα κτίριο που να μην έχει υποστεί ζημιές από βόμβες, ρουκέτες ή ριπές αντιαεροπορικών όπλων. Αλλά και όσα σπίτια δεν επλήγησαν λεηλατήθηκαν άγρια από άτακτες ομάδες οπλοφόρων. Πρόκειται για πολιτική καμένης γης», αναφέρει σοκαρισμένος ο ανταποκριτής του BBC, Γουάιρ Ντέιβις. Πολλοί είχαν εκτελεσθεί με συνοπτικές διαδικασίες, μετά την πτώση της πόλης - τα χέρια τους δεμένα πίσω από την πλάτη.
Η Σύρτη σήμερα είναι μια πόλη- φάντασμα: τα δίκτυα ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και αποχέτευσης έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά, τα αποθέματα τροφίμων και φαρμάκων έχουν εξαντληθεί εδώ και μέρες, ενώ δεν γλίτωσαν από τις βόμβες ούτε τα νοσοκομεία της πόλης.
 Στο μεταξύ, η λεηλασία συνεχίζεται: ανταποκριτές αναφέρουν ότι οι «απελευθερωτές» της πόλης επιστρέφουν στην Βεγγάζη, την Τρίπολη και την Μισράτα μέσα σε οχήματα φορτωμένα με πάσης φύσεως αγαθά, προϊόντα λεηλασίας.
Στην πραγματικότητα, βέβαια, η Συρτη καταστράφηκε , προς παραδειγματισμό - όχι απλά με την ανοχή, αλλά με την ενεργή συμμετοχή των ΝΑΤΟ-ικών δυνάμεων.
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το μεγάλο θέμα της συνεχιζόμενης καταστροφής της Σύρτης και των θηριωδιών που διέπραξαν εκεί οι «επαναστάτες» από την Βεγγάζη και την Τρίπολη πέρασε «στα ψιλά» των μεγάλων ΜΜΕ
Για οποιονδήποτε γνώστη του Διεθνούς Δικαίου βέβαια, ανεξαρτήτως του τι πιστεύει ή όχι για τον Καντάφι και τους οπαδούς του, αυτό που συνέβη στην Σύρτη δεν είναι τίποτε λιγότερο από έγκλημα πολέμου - και μάλιστα έγκλημα πολέμου που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ υπό την αιγίδα του ΟΗΕ!
Πηγή : το αποκαλυπτικό άρθρο του Γιώργου Τσιάρα στο :tovima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου