Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Παρέλαση λαϊκής οργής, κατά του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος

Δανειζόμαστε τον τίτλο  της ηλεκτρονικής έκδοσης  της ¨ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ" για τις  σημερινές  πρωτοφανείς σε  οργή και  αγριότητα  αντιδράσεις χιλιάδων  συνανθρώπων μας  σε πολλές  πόλεις της  χώρας , με κυρίαρχη αυτήν  στη Θεσσαλονίκη (φωτο άνω)όπου -για  1η φορά από το 1945- ματαιώθηκε  η στρατιωτική παρέλαση και  αποδοκιμάσθηκε αγρίως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ.Παπούλιας ,ο οποίος και  αναγκάσθηκε ν΄αποχωρήσει .
Μόλις πριν από 24 ώρες - σε ανάρτησή μας -  επί λέξει γράφαμε :
  • "Αγρίεψαν τα πράγματα και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το εύρος των αντιδράσεων αύριο στις μαθητικές παρελάσεις.  Γι΄αυτό και σημειώνεται ... ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ υπουργών και κυβερνητικών βουλευτών - και όχι μόνο- να πάρουν τιμητική θέση στην εξέδρα των επισήμων..."
Κι αυτό έγινε  σήμερα  στη  Θεσσαλονίκη ,την Αθήνα,το Ηράκλειο,τη Ρόδο,την Κοζάνη, την Πάτρα,την Κέρκυρα,τον Πειραιά,τα Τρίκαλα, την Τρίπολη,την Καλαμάτα και αλλού.

Σημειώνει η "Ελευθεροτυπία" :
  • "Το δικό της «ΟΧΙ» είπε η κοινωνία. Ματαιώθηκαν παρελάσεις, φυγαδεύτηκαν κακήν κακώς υπουργοί, βουλευτές και επίσημοι! Εισβολή διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη ματαίωσε τη στρατιωτική παρέλαση, αποχώρησε αποδοκιμαζόμενος και ο Παπούλιας .Σε διαδηλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής των Μνημονίων και του στραγγαλισμού της κοινωνίας, μετατράπηκαν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, στις περισσότερες πόλεις της χώρας. Αποκορύφωμα, η ματαίωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη" κλπ ... 

Για  τη γενικευμένη  αντίδραση ο  υπουργός ...Προστασίας του Πολίτη κ. Χ.Παπουτσής  ισχυρίσθηκε, ότι λόγω της ...ψύχραιμης  στάσης των αστυνομικών... "απεφεύχθη η γενικευμένη σύγκρουση και το αιματοκύλισμα" !!! Επίσης, έκανε λόγο για :
  • "Φασίζουσες μειοψηφίες που επέλεξαν τη σημερινή μέρα του ΟΧΙ στο φασισμό, να επιβάλλουν με τη βία την παρουσία τους. Επέλεξαν να σπείρουν το διχασμό σε μια εποχή που χρειάζεται όσο ποτέ η ενότητα του λαού". ...
Θα επανέλθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου