Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Κάρολος Παπούλιας : ήταν μέλος της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ , αποκαλύπτουν “Τα ΝΕΑ”

Γράφαμε χθες για "κάποιες ... ασάφειες" όσον αφορά το βιογραφικό του αξιότιμου Κου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου ΠΑΠΟΥΛΙΑ στα νιάτα του απλά και μόνο για την Ιστορία και χωρίς καμμία άλλη επιδίωξη. Αυτό είναι ξεκάθαρο και προς κάθε κατεύθυνση.
Αναφέραμε τα στοιχεία που προέκυπταν από το βιογραφικό του , γιατί - επιμένουμε- υπάρχουν ΑΣΑΦΕΙΕΣ και η Προεδρία ούτε σήμερα απάντησε....
Απάντηση όμως δόθηκε - έστω αυτή...- μέσω της εφημερίδας "Τα ΝΕΑ" (31-10-11) και τη γραφίδα του πασόκου συντάκτη της Γιώργου Λιακόπουλου , με ΔΙΣΕΛΙΔΟ παρακαλώ αφιέρωμα για την αντιστασιακή δράση του αγαπητού μας Προέδρου.
Καλό!
Από το 2σελιδο των ¨ΝΕΩΝ” πληροφορούμαστε ενδιαφέροντα στοιχεία.
΄Εχουμε τα εξής νέα και ενδιαφέροντα στοιχεία:
1ον : ο Κάρολος Παπούλιας πήγε στο Δημοτικό σε ηλικία ... 4 ετών . Ο συντάκτης επικαλείται μαρτυρία του κ. Παπούλια που λέει: “πήγα μικρός στην Α΄ Δημοτικού,ήμουν 4 χρονών, και έβγαλα και πολύ μικρός το Γυμνάσιο,17 ½ χρόνων”!
2ον. : άρα τελειώνει το ΔΗΜΟΤΙΚΟ σε ηλικία ...10 ετών
3ον : όταν μπαίνουν οι Ναζί στην Ελλάδα ,το 1941, φοιτά στη 2α Γυμνασίου ,λογικά στο Γυμνάσιο Πωγωνιανής ...
4ον Δεν υπάρχει αναφορά πότε σπούδασε στη Ζωσιμαία σχολή , την αποκαλούμενη Οξφόρδη της Ελλάδος!
5ον: αποκαλύπτεται ότι... εντάχθηκε στο 15ο Σύνταγμα της 8ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ, χωρίς ν΄ αναφέρεται ακριβής χρονολογία !!- Λογικά αυτό έγινε μετά το 1942 (γιατί ο ΕΛΑΣ ιδρύθηκε στις 16-02-42)!
6ον. Σε άλλο σημείο αναγράφεται :”το 1944 ήταν μέλος της ομάδας της ΕΠΟΝ που έλαβε μέρος στη μάχη με τους Γερμανούς στο Χάνι Δελβινάκι”!
7ον : γνωστή μάχη είναι αυτή της Πρέβεζας (14-26/09/44)- μετά την αποχώρηση των Γερμανών κατακτητών - με συμμετοχή του 24ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ ..
8ον. με τη συμφωνία της Καζέρτας (26 Σεπτεμβρίου 1944), η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, που προήλθε από τη Συμφωνία του Λιβάνου (20 Μαΐου 1944), έθεσε τον ΕΛΑΣ υπό τις διαταγές του Βρεττανού στρατηγού Σκόμπι, ο οποίος ορίστηκε διοικητής όλων των ενόπλων δυνάμεων στην Ελλάδα .΄Αρα μετά το Σεπτέμβριο του 1944 ΔΕΝ υπάρχουν μάχες του ΕΛΑΣ ή της ΕΠΟΝ ,αλλά μόνο αυτές που διατάσσει ο ΣΚΟΜΠΙ !...
9ον. Αλλά , κι αυτή η 8η Μεραρχία του ΕΛΑΣ, αν πιστέψουμε το διοικητή της Γ. Κατσαντώνη - στις 12/11/43 ήταν σκέτο ...σκορποχώρι , με πολλές ..αμαρτίες...
10ον: στον Εμφύλιο : η μάννα του αποφασίζει να ρθουν στην Αθήνα και τον γράφει στο ...7ο Γυμνάσιο Παγκρατίου. - Ακόμη στο Γυμνάσιο πάει ή το Λύκειο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου