Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Μαθητές λιποθυμούν σε σχολεία λόγω ..ασιτίας.


Βλέπεις τους πολιτικούς στη Βουλή σε κοκορομαχίες,να ...διαφωνούν για τα νέα επαχθέστερα οικονομικά μέτρα, που ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ το νέο Ράϊχ ...
Σε λίγες ώρες όμως θα πληροφορηθούμε από τηλοψίας το ύψος του “κουρέματος” του ελληνικού χρέους και στην ουσία τη νέα αφαίμαξη των φορολογουμένων και το τίναγμα στον αέρα των ασφαλιστικών ταμείων ,τα οποία με ΕΥΘΥΝΗ όλων των Κυβερνήσεων έχουν στην κατοχή τους ...τοξικά ομόλογα.
'Ομως το χειρότερο και απτό παράδειγμα των επιπτώσεων στη Νεόπτωχη Ελλάδα αποτελούν :
  • τα πρώτα λιποθυμικά περιστατικά μαθητών σε Αθήνα και την περιφέρεια.
Οι πρώτες καταγγελίες έγιναν από τον 1ο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που αφορούσαν παιδιά τα οποία λιποθυμούν μέσα στις σχολικές τάξεις λόγω ασιτίας!!
Το λεγόμενο υπουργείο Α-Παιδείας ,φυσικά , έσπευσε να διαψεύσει το γεγονός...
Ακολούθησε νέα καταγγελία για κρούσματα υποσιτισμού σε σχολεία , αυτή τη φορά από το Μεσολόγγι, την οποία επιβεβαιώνει ο Δήμαρχος της Ιερής Πόλης κ. Πάνος Κατσούλης, ο οποίος δηλώνει στον “Ε.Τ.” :
«Ήλθε στο σπίτι και μου είπε ότι κάποια παιδιά στο σχολείο του είναι πολύ κίτρινα και δεν δείχνουν καλά. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία. Μετά κατάλαβα, ότι το παιδί μου περιέγραφε την ωχρότητα της ασιτίας», αναφέρει στον «Ε.Τ.» ο δήμαρχος, δάσκαλος και ο ίδιος. Σύμφωνα με τον κ. Κατσούλη εμφανές πρόβλημα παρουσίαζε «μία ομάδα 4 παιδιών». Με αφορμή τα κρούσματα υποσιτισμού στο Δημοτικό σχολείο του γιου του o κ. Κατσούλης ζήτησε από όλους τους διευθυντές των σχολείων της πόλης αναφορές για ανάλογα κρούσματα. Ήδη στο Μεσολόγγι, λειτουργεί κοινωνικό παντοπωλείο με τη συνεργασία της Μητρόπολης και της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών. Τα τρόφιμα παραδόθηκαν στη διεύθυνση του σχολείου για να τα μοιράσει με την αναγκαία εχεμύθεια στις οικογένειες των παιδιών.
Πηγή :“Ελεύθερος Τύπος”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου