Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Επίθεση Αγανακτισμένων κατά της "γνωστής" μας JP Morgan

Περισσότερο στοχευμένες πλέον οι κινήσεις  του κινήματος των Αγανακτισμένων  στις ΗΠΑ.
Χθες στο στόχαστρο των διαδηλωτών της Wall Street μπήκε ο πολυεθνικός τραπεζικός κολοσσός της JP Morgan Chase.Οι διαδηλωτές, που λένε ότι το 1% των πιο πλούσιων Αμερικανών δεν πληρώνει τους φόρους που του αναλογεί, εστιάζουν την οργή και την αγανάκτησή τους στον διευθύνοντα σύμβουλο της JP Morgan Chase Τζέιμι Ντάιμον.
Ζητούν από την πολιτεία της Νέας Υόρκης να παρατείνει τον λεγόμενο φόρο των εκατομμυριούχων, ο οποίος θα πάψει να ισχύει στο τέλος του χρόνου, επισημαίνοντας ότι αν αυτό συμβεί περισσότερα από 400.000 δολάρια θα επιστραφούν στον Ντάιμον.
Οι διοργανωτές των κινητοποιήσεων θέλουν να πουν στον Ντάιμον ότι η Νέα Υόρκη χρειάζεται επιπλέον χρήματα για "τα σχολεία μας, το μετρό μας, τις κοινωνικές υποδομές και για νέες επενδύσεις ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίες και να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους εμάς".



Από τις 17 Σεπτεμβρίου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν κατασκηνώσει σε ένα πάρκο κοντά στη Wall Street και η κινητοποίησή τους πυροδότησε παρόμοιες δράσεις κατά της απληστίας των εταιρειών σε όλη τη χώρα.
Περισσότερα από 700 άτομα έχουν συλληφθεί στις διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη ενώ περίπου 100 διαδηλωτές συνελήφθησαν στη Βοστόνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου