Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Στη Δίκη των Δωσίλογων και ο πατέρας του Χριστοφοράκου, Νικόλαος


Τους τελευταίους μήνες η σκληροτράχηλη Γερμανίδα ΄Ανγκελα Μέρκελ δείχνει τα δόντια της στην καταχρεωμένη Ελλάδα , την οποία οι Ναζί πρόγονοί της  κατέκαψαν και λεηλάτησαν , ενώ αρκετά από  τα έσοδα του κράτους της έως και σήμερα προέρχονται από τα "γουρούνια" του νότου της Ευρώπης...
Μόλις προχθές ορισμένα γερμανικά  ΜΜΕ και Γερμανοί  βουλευτές ξεκίνησαν πόλεμο  εναντίον της Γαλλίας μόλις πλήροφορήθηκαν πως η υπό οικονομική κατάρρευση Ελλάδα σκέφθηκε (;) ή αποφάσισε (;) ν΄ αγοράσει...γαλλικά πολεμικά πλοία... Δεν χόρτασαν ν΄αρμέγουν τις  χώρες  του ευρωπαϊκού νότου  μέσω των μεγάλων  εταιριών τους (Ζήμενς, Μερσεντές κλπ).
 Carl Friedrich von Siemens. Από τους βασικούς χρηματοδότες του Χίτλερ.

 
Συνειρμικά οδηγούμαστε σε  κάποια  πασίγνωστα ονόματα που χρέωσαν  την Ελλάδα, που εξαγόρασαν ΄Ελληνες ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ασχέτως αν το πολιτικό σύστημα με το μεγάλο κόλπο  ων ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ κουκούλωσε το μείζον  θέμα  της ΖΗΜΕΝΣ όσο κι αυτό της ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΊΑΣ ..
Ο  ..αξιότιμος  Χριστοφοράκος  της αμαρτωλής ΖΗΜΕΝΣ  μας  χαιρετάει ατιμώρητος από την ψυχρή Γερμανία...Πηγαίνοντας χρονικά πίσω και μάλιστα στη δίκη των ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ , βλέπουμε  ανάμεσα  τους και τον ..πατέρα του Νικόλαο ,ιατρό, γνωστό και ως τον  Έλληνα Μένγκελε ,να κάθεταιο στο εδώλιο .

Δρ. Νικόλαος Χριστοφοράκος (στο κέντρο της φωτο ),γνωστός και ως ο Έλληνας Μένγκελεατέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου

Κατηγορήθηκε ,πως  κ α τ έ δ ι δ ε :
  •  όσους διοχέτευαν φαρμακευτικό υλικό από τον Ερυθρό σταυρό σε αναξιοπαθούντες (τον χειμώνα 1941-42) και σε αντάρτες (τα επόμενα χρόνια της κατοχής).
 Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών στην δίκη των δωσίλογων παρότι αναγνωρίστηκε από εχθρούς και φίλους. Συνεργαζόταν με την Γερμανική διοίκηση.
Στη δίκη αποκαλύφθηκε ότι ο Δρ Νικόλαος Χριστοφοράκος κατέδωσε τους καθηγητές της Ιατρικής Κωνσταντίνο Χωρέμη και Νικόλαο Λούρο, διότι διοχέτευαν φαρμακευτικό υλικό από τον Ερυθρό σταυρό σε αναξιοπαθούντες (τον χειμώνα της γενοκτονίας) και σε αντάρτες (τα επόμενα χρόνια της κατοχής). Ο δικαστής που τον αθώωσε, βασίστηκε στην μαρτυρία του πολιτικού Πάνου Χατζηπάνου, που μετέπειτα έγινε υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Τσαλδάρη, αλλά τελικά καταδικάστηκε για χρηματισμό  όταν ήταν Υπουργός.
Ο Νικόλαος Χριστοφοράκος ήταν ευνοούμενος βοηθός του Κωνσταντίνου Λογοθετόπουλου (σ.σ . μετέπειτα κατοχικού δωσίλογου πρωθυπουργού ) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών,  και σύνδεσμός του με τα Ες-Ες την περίοδο της Κατοχής.
Ο Ν. Χριστοφοράκος έγραψε τα παιδιά του στη Γερμανική Σχολή Αθηνών, από την οποία αποφοίτησαν.

Πηγή : kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου