Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Εδώ οι καλές φρεγάτες , που είναι οι ..Γερμανικές!


Γερμανο-γαλλικός πόλεμος  για τις ...καλές φρεγάτες...
΄Επεσαν το προσωπεία    των δανειστών μας...
΄Οπως οι ύαινες , εφορμούν  στο  ημιθανές κουφάρι της Ελλάδας  για να αρπάξουν και τα εναπομείναντα ζωτικά  σημεία...
Και  τα τεράστια  ποσά ,που  επί δεκαετίες εισπράττουν από την Ελλάδα οι δανειστές  μας (Γαλλία-Γερμανία) φυσικά ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ  τις  πολεμικές  βιομηχανίες τους (για αγορά  αεροσκαφών ,τανκς, φρεγατών  και υποβρυχίων...)και φοβούνται ότι θα  χάσουν την πλούσια λεία...
 ΄Ηδη : έντονες επικρίσεις στη συμφωνία για την πώληση δύο έως τεσσάρων φρεγατών, που φέρονται να έχουν κλείσει Γαλλία και Ελλάδα, ασκεί η γερμανική αντιπολίτευση, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. «Στην παρούσα φάση το μόνο που δεν χρειάζεται η Ελλάδα είναι πολεμικά πλοία», δηλώνει ο βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα εξοπλισμών Κλάους Μπάρτελ.
Εξάλλου ,σύμφωνα με το δημοσίευμα του Der Spiegel, επειδή η Ελλάδα δεν μπορεί αυτή την περίοδο να συγκεντρώσει τα 300 εκατ. ευρώ για κάθε πλοίο, το Παρίσι προσφέρθηκε να παραχωρήσει στην ελληνική κυβέρνηση τις φρεγάτες για πέντε χρόνια δωρεάν!
Όπως αποκαλύπτει  το γερμανικό περιοδικό, η υποτιθέμενη συμφωνία προκαλεί τις αντιδράσεις των Γερμανών ανταγωνιστών, οι οποίοι επιδιώκουν εδώ και καιρό να διασφαλίσουν την ανάθεση της παραγγελίας. Χαρακτηριστικά ο  πολιτικός του SPD Ούβε Μπεκμάιερ δηλώνει: «Η καγκελάριος πρέπει να σταματήσει το φίλο της το Σαρκοζί»!!!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου