Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Νεκρός διαδηλωτής του ΠΑΜΕ , κατά την ώρα των επεισοδίων



Ο πρώτος νεκρός στις μάχες κατά του Μνημονίου του Γιωργάκη αι της Τρόϊκας ...
Αργά το μεσημέρι, ο 53χρονος οικοδόμος, άνεργος και πατέρας  δύο κοριτσιών , Δημήτρης Κοτσαρίδης, γραμματέας του παραρτήματος του  συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα, έχασε τη  ζωή του αγωνιζόμενος  κατά του επαίσχυντου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ  της οικονομικής ΚΑΤΟΧΗΣ και του βάρβαρου πολυνομοσχεδίου Βενιζέλου, που ξηλώνει τα πάντα στα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα .
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες  βρισκόταν από το πρωί  στην περιοχή του Συντάγματος  ως περιφρούρηση  της  μεγάλης  συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ.Κατά τη  διάρκεια  των επεισοδίων , από  χημικά που έπεσαν σχεδόν  δίπλα  στα πόδια του,  ένοιωθε να "πνίγεται" ,και  σύμφωνα  με την  επίσημη  ανακοίνωση του νοσκομείου  Ευαγγελισμός πέθανε λόγω  καρδιακού ..
Στα επεισόδια στο Σύνταγμα τραυματίσθηκαν επίσης  πάνω από  50 διαδηλωτές.
Νωρίτερα , σημειώθηκαν  σοβαρά  επεισόδια  μεταξύ κουκουλοφόρων και  μελών του ΠΑΜΕ, τα οποία  περιφρουρούσαν  τη μεγάλη  διαδήλωση-περικύκλωση της Βουλής.Στα επεισοδια αυτά ήταν ιδιαιτέρως  αισθητή η ...ΑΠΟΥΣΙΑ  της αστυνομίας...
Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο υφυπουργός Υγείας Μ. Τιμοσίδης υποστήριξε, ότι ο 53χρονος δεν έφερε τραύματα και δεν είχε σφυγμό.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφέρει:
  • "Μηχανή του ΕΚΑΒ εκκλήθη στην Αίγλη του Ζαππείου, όπου υπήρχε πολίτης με συμπτώματα αδιαθεσίας. Μετά την επί τόπου εξέτασή του από τους διασώστες του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γ.Ν.Α. "Ευαγγελισμός". Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε πως ο 53χρονος πολίτης ήταν απνοϊκός, χωρίς σφυγμούς, με μυδρίαση και δεν έφερε κανένα τραύμα. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψής του για 50 λεπτά από τους γιατρούς του νοσοκομείου, κατέληξε".
Για το συμβάν διετάχθη προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών .
Στην ακροδεξιά, η οποία «προσπαθεί να τραβήξει δυνάμεις μέσα από την αστυνομία» και στην ακροαριστερά απέδωσε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, την ευθύνη για τις επιθέσεις που δέχτηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, από ομάδες ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα, στην πλατεία Συντάγματος.
Ο Μ. Θεοδωράκης για το θάνατο του συνδικαλιστή:
  • «Η προκλητική κυβερνητική αναλγησία μετρά τον πρώτο νεκρό διαδηλωτή.
  • Η καλυπτόμενη κάτω από τον μανδύα της Δημοκρατίας επαίσχυντη και ένοχη για την καταστροφική πτώχευση Ολιγαρχία έχει γυρίσει το ρολόι της ιστορίας πίσω στην δεκαετία του ΄60.Όμως ο ελληνικός λαός δεν θα μείνει απαθής θεατής του απαγχονισμού του.
  • Αποτίσουμε φόρο τιμής στον νεκρό διαδηλωτή και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του. Στεκόμαστε όρθιοι και συνεχίζουμε τον αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου