Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Τηλεφωνικές υποκλοπές και κατασκοπεία : εκταφή της σορού του Κώστα Τσαλικίδη διέταξε ο εισαγγελέας




Παραμονή των εκλογών , ίσως προκύψουν ΝΕΑ στοιχεία για την μεγαλύτερη υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της Ελλάδας , μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών με θύμα ακόμη και τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή . Την εκταφή της σορού ,Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, ενδεχομένως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αποφάσισε ο Εισαγγελέας Χαρ. Λακαφώσης, ο οποίος ερευνά εκ νέου τις συνθήκες θανάτου του εξπέρ στα ηλεκτρονικά, στελέχους της VODAFON, που κατά την οικογένεια του θανόντος, σχετίζεται με το μεγαλύτερο σκάνδαλο κατασκοπείας και τηλεφωνικών υποκλοπών.

Ο 39χρονος Κώστας Τσαλικίδης βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό,στις 9 Μαρτίου 2005. Έντεκα μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 2006, δημοσιοποιήθηκαν από ...τρεις υπουργούς ,στοιχεία για το «σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών» σε βάρος μελών της κυβέρνησης και άλλων προσώπων, μέσω παράνομου λογισμικού συνακρόασης το οποίο, κατά τα στελέχη της εμπλεκόμενης εταιρίας, διαγράφηκε, λίγες μέρες ή ώρες πριν από την απώλεια ζωής του Τσαλικίδη.

Η δικογραφία τέθηκε δυο φορές στο αρχείο, αλλά έχει ανασυρθεί και εξετάζεται από τον κ. Λακαφώση, μετά από σχετικό αίτημα της οικογένειάς του εκλιπόντος . Ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή ήδη για την εκταφή ώστε να διενεργηθούν νέες τοξικολογικές εξετάσεις και ακτινοσκοπήσεις.

Στην αίτησή της η οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη,επικαλείται μεταξύ άλλων την αξιολόγηση των στοιχείων που έγινε, κατ΄ εντολήν της από τον ιατροδικαστή Steven B. Karch, Καθηγητή της ιατροδικαστικής στο Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου, πρώην ιατροδικαστή στην πόλη Σαν Φραντζίσκο των Η.Π.Α., και μέλους της Εθνικής Ενώσεως Ιατροδικαστών των Η.Π.Α ο οποίος θεωρεί πως:
  • «η υπόθεση της αυτοκτονίας πρέπει μάλλον να αποκλεισθεί, και πως εκείνη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση δείχνει κατά πολύ ισχυρότερη, με πιθανότερο μηχανισμό θανάτωσης του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη την χρήση κάποιας τοξικής ουσίας και την, εν συνεχεία, ακούσια απαιώρησή του μετά την εξουδετέρωσή του»....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου