Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Περιοδικό Spiegel: οι ΄Ελληνες πολιτικοί ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ για την ΚΡΙΣΗ στην Ελλάδα!!!





Με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Κώστα Καραμανλή, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Παπανδρέου τα «βάζει» το γερμανικό περιοδικό Spiegel, που κυκλοφορεί σήμερα.

Σε άρθρο με τίτλο «Ποια κρίση;» αναφέρεται στις υποσχέσεις των Ελλήνων πολιτικών. Η αρθρογράφος σημειώνει ότι:
  • «Όλα θα αλλάξουν υπόσχονται οι πολιτικοί, με πρώτους εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος τους γκρεμού»...
Στη συνέχεια αναφέρεται συγκεκριμένα στους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων .Για τον Αντώνη Σαμαρά και τον προκάτοχό του Κωνσταντίνο Καραμανλή το περιοδικό γράφει :
  • «Ο Αντώνης Σαμαράς εξαγγέλλει νέο ξεκίνημα και βάζει μπροστά τον προκάτοχό του. Επί δυόμισι χρόνια, μετά την ήττα από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου το φθινόπωρο του 2009, ο Καραμανλής σιωπά. Δεν υπάρχει καμία δήλωσή του, ούτε για την κρίση, αλλά ούτε και για πλήθος παραλείψεων κατά την περίοδο διακυβέρνησής του. Τώρα κάνει και πάλι την εμφάνισή του και διεξάγει προεκλογικό αγώνα υπέρ της παράταξής του. Σαν να μη συνέβη τίποτα».
Ιδιαίτερα για τον νυν πρόεδρο της ΝΔ η αρθρογράφος σημειώνει ότι έχει τη φήμη του διψασμένου για εξουσία οπορτουνιστή, που θέλει να κυβερνήσει μόνος του μετά τις 6 Μαΐου παρά τις δημοσκοπήσεις και οι υποσχέσεις του ηχούν τόσο μεγαλόστομα σαν να ήταν η Ελλάδα μια ευημερούσα περιοχή και όχι ένα χρεοκοπημένος κράτος.

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο υπογραμμίζεται:
«Ο Βενιζέλος, 55 ετών, μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών, ήταν έμπιστος του Ανδρέα Παπανδρέου, .... Ο πατήρ Παπανδρέου συνέβαλε καθοριστικά με την πελατειακή του πολιτική στη δημιουργία του δυσλειτουργικού, διογκωμένου κρατικού μηχανισμού, στον οποίο ο Βενιζέλος τώρα κηρύσσει τόσο άνετα τον πόλεμο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου