Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η Google τιμά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο


Στην κεντρική σελίδα της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης, την Google, κάνει από το πρωί την εμφάνισή του ένα σχέδιο -σε γαλάζιο φόντο- με τη φιγούρα ενός σκηνοθέτη πίσω από την κάμερα.

Μ' ένα κλικ ο χρήστης "βγαίνει" στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, στη φιλμογραφία, το βιογραφικό του, ακόμα και σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στον Τύπο, όλα αυτά τα χρόνια, με αφορμή τα γενέθλια του σκηνοθέτη που σήμερα θα συμπλήρωνε τα 77 του χρόνια.

  • Με αφορμή την επέτειο γεννήσεώς του, έχει προγραμματιστεί εκδήλωση στη μνήμη του στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).Στις 7.30 το απόγευμα, η οικογένειά του, οι συνεργάτες, οι γνωστοί και άγνωστοι φίλοι του δίνουν ραντεβού στο αμφιθέατρο του μουσείου για «ένα ταξίδι προς τα πίσω». Ξεκινώντας από την «Αλλη θάλασσα» και φτάνοντας στους «Forminx» -την πρώτη του ανολοκλήρωτη ταινία μικρού μήκους, το φιλμ της οποίας έχει χαθεί- ένας συνεργάτης από κάθε ταινία του θα θυμίσει το κλίμα, το περιβάλλον, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε καρέ καρέ το έργο του σημαντικού Ελληνα σκηνοθέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου