Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ο Φρανσουά Ολάντ προηγείται σταθερά του Νικολά Σαρκοζί και θ΄ αναμετρηθούν στον β΄ γύρο


Ο Φρανσουά Ολάντ προηγείται με 29,3% έναντι του Νικολά Σαρκοζί με 26%, σύμφωνα με τις πρώτες καταμετρήσεις ψηφοδελτίων σε 200 εκλογικά κέντρα ,η Μαρί Λεπέν κατοχυρώνει την τρίτη θέση με 18,2%, ο Ζαν-Λικ Μελενσόν (αριστερά) 11,1% και ο (κεντρώος) Φρανσουά Μπαϋρού είναι στο 9,1% .

Τα ποσοστά 27,5% για τον σοσιαλιστή Ολάντ και το 26,6% για τον νυν πρόεδρο Σαρκοζί είναι με αναγωγή από ένα δείγμα ψήφων στο 34% του συνόλου, ανέφεραν τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα στο Παρίσι. Στην Μαρίνα Λεπέν αποδίδεται ένα ποσοστό ψήφων 19,9%, με την ίδια μέθοδο. Για τον Ζαν-Λικ Μελενσόν (ριζοσπαστική αριστερά) το ποσοστό είναι 10,4%. Για τον κεντρώο Φρανσουά Μπαϊρού το ποσοστό είναι 9,2%.

«Πλέον, είμαι ο καλύτερα τοποθετημένος, για να γίνω ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας», τόνισε στο Γαλλικό πρακτορείο ο Φρανσουά Ολάντ, του Σοσιαλιστικού κόμματος.

«Η Άκρα δεξιά αποτελεί τη μοναδική αντιπολίτευση τώρα, απέναντι στη γαλλική Αριστερά», τόνισε στις πρώτες αποψινές δηλώσεις της στο Γαλλικό πρακτορείο η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου Μαρί Λεπέν, που πιστώνεται για τον α' γύρο με ένα ποσοστό ψήφων πέριξ του 20%.
Πηγή:kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου