Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Στο σφυρί το ιστορικό σπίτι των Παπανδρέου στο Καστρί για χρέη ύψους 500.000 ευρώ προς την Εφορία!




Η ιστορική οικία της οικογένειας Παπανδρέου κινδυνεύει να βγει στο σφυρί λόγω του χρέους στην Εφορία, αφού όπως προκύπτει οφείλονται φόροι 500.000 ευρώ, από τα οποία τα 300.000 είναι ληξιπρόθεσμα. 
Ως οφειλέτης εμφανίζεται η Σοφία Παπανδρέου.Σύμφωνα  με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος τη διετία 2012-2013 έχουν βεβαιωθεί στην κυρία Παπανδρέου φόροι ύψους συνολικά 700.000 ευρώ, τα οποία αφορούν κυρίως στα ακίνητα. Ερώτημα παραμένει αν τα ποσά αυτά προέκυψαν από αναδρομική βεβαίωση φόρων ιδιοκτησίας και εκμετάλλευσης ακινήτων που δεν πληρώνονταν στο παρελθόν. Από αυτά, πάντως, πληρώθηκαν ή μπήκαν σε ρύθμιση περί τα 200.000 ευρώ, ενώ άλλα τόσα εκκρεμούν προς πληρωμή χωρίς να έχουν ακόμα καταστεί, επίσης, ληξιπρόθεσμα.
Στο 5,5 στρεμμάτων οικόπεδο στο Καστρί, ιδιοκτησίας της αδελφής του Γιώργου Παπανδρέου, Σοφίας, βρίσκεται και η βίλα «Γαλήνη», κληρονομιά από τον παππού της Γεώργιο Παπανδρέου, η οποία από το 1999 είχε χαρακτηριστεί ιστορικό μνημείο. Ως τέτοιο δικαιούνταν έκπτωση 50% στους φόρους ακινήτων, ωστόσο το 2007, όμως, η Σοφία Παπανδρέου άσκησε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζήτησε αποχαρακτηρισμό του ακινήτου με προφανή σκοπό να προβεί στην εμπορική εκμετάλλευσή του, γεγονός που ανέτρεψε άμεσα και τη φορολογική αντιμετώπισή του.
Εντός του οικοπέδου δημιουργήθηκε ένα συγκρότημα που αποτελείται από δύο κτίρια, το καθένα από τα οποία διαθέτει τέσσερις κατοικίες, από 140 έως 300 τ.μ., ενώ κάποιες από αυτές, εκτός από πισίνες, διαθέτουν ακόμα και τζακούζι στις βεράντες τους. Σε ένα από αυτά στεγάζεται και η πριγκιπική οικογένεια.



Στη δήλωσή της η κ. Σοφία Παπανδρέου αναφέρει ότι, όντως «υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο», αλλά, προσθέτει, «ένα μέρος αυτών έχει ρυθμιστεί από πέρσι και οι δόσεις καταβάλλονται κανονικά». Υπάρχει και ένα άλλο μέρος το οποίο «προέκυψε παράλληλα αλλά και στη συνέχεια οδεύει προς ρύθμιση, προκειμένου να πληρωθεί».

Στοιχεία από iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου