Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου στέλνει ο εισαγγελέας τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ . Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ !...


Ειδικό Δικαστήριο για τον Παπακωνσταντίνου εισηγείται ο εισαγγελέας
Το εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, στον πρώην υπουργό Οικονομικών  Γιώργο Παπακωνσταντίνου, δείχνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο εισαγγελικός λειτουργός με πρόταση του προς το Δικαστικό Συμβούλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητεί.να  παραπεμφθούν σε δίκη :
  • ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τα κακουργήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου, καθώς και  για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος , καθώς και
  •  η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης  (σύζυγος της εξαδέλφης του πρώην υπουργού Μαρίνας).ως συμμέτοχοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρόταση του ο κ. Πλιώτας αναφέρει ότι από τα στοιχεία προκύπτει πως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διέγραψε από την αρχική λίστα Λαγκάρντ τα τρία ονόματα των συγγενικών του προσώπων ενώ δεν διέταξε ως όφειλε λόγω της θέσεως του ως υπουργός Οικονομικών φορολογικό έλεγχο. Σε ότι αφορά τους συγγενείς του, ο εισαγγελέας φέρεται πεπεισμένος πως εκμεταλλεύτηκαν την «συγγενική τους σχέση…»
Για την τύχη τους τον τελευταίο λόγο θα έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα εκδώσει βούλευμα που θα καταγράφεται ποιοι και αν θα καθίσουν στο εδώλιο, 25 χρόνια μετά το Ειδικό Δικαστήριο που είχε συγκροτηθεί για τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Πηγή: newsbeast.gr
Η φωτό από : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου