Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Στα μαλακά τα φραουλοχώραφα της ντροπής

Απρίλιος 2013: εργάτες γης από το Μπανγκλαντές αιμόφυρτοι στο νοσοκομείο μετά την επίθεση που δέχτηκαν από  επιστάτες τους.
Από:efsyn.gr
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας έκρινε ομόφωνα αθώο τον φραουλοπαραγωγό της Νέας Μανωλάδας που κατηγορούνταν για την επίθεση εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο φραουλοπαραγωγός κ. Βαγγελάτος αθωώθηκε και για την κατηγορία παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών.
Αθώος κρίθηκε και ο αρχιεπιστάτης Κώστας Χαλούλος, ενώ ένοχοι κρίθηκαν οι άλλοι δύο επιστάτες και ειδικότερα για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος.
Στο μεταξύ, και ενώ αναμένεται η ανακοίνωση των ποινών για τους δύο επιστάτες, ένταση επικρατεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι αλλοδαποί εργάτες γης, καθώς και μέλη φορέων και οργανώσεων. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται έξω από το κτίριο των δικαστηρίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας, Διονυσία Παπαδοπούλου, ζήτησε χθες (Τρίτη) να κριθούν ένοχοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι τέσσερις κατηγορούμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου