Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Στη Βουλή αύριο η δικογραφία για τεχνητή ΔΙΟΓΚΩΣΗ του ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ επί Γιωργάκη Παπανδρέου


 Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νικόλαος Παντελής, θα διαβιβάσει τελικά αύριο στο Κοινοβούλιο την πιο σημαντική δικογραφία των τελευταίων Πενήντα ετών. Αφορά tη σκόπιμη -τεχνητή διόγκωση από την Ελληνική Στατιστική Αρχή του αναθεωρημένου ελλείμματος,του 2009, προκειμένου να επιβληθούν επιπλέον, δυσμενέστερα, οικονομικά μέτρα σε βάρος της ΕΛΛΑΔΑΣ. Δηλαδή , αυτά που πληρώνουμε τώρα και η χώρα  βαδίζει ολοταχώς προς τον ΚΑΙΑΔΑ.
Τη δικογραφία για την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), χεριζόταν ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ,τον οποίο ήθελαν να ξωπετάξουν με νομιμοφανείς διαδικασίες!
Υπενθυμίζεται ,ότι ο κ. Πεπόνης είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για τη διόγκωση του ελλείμματος το 2009, καθώς προέκυψε εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Ο κ. Τέντες ανέθεσε στον κ. Παντελή, ο οποίος είναι επόπτης του οικονομικού εισαγγελέα Πεπόνη, να μελετήσει την υπόθεση και εν συνεχεία να αποφανθεί εάν έπρεπε να διαβιβαστεί αμεσως στη Βουλή η δικογραφία ή έπρεπε να προηγηθούν ορισμένες ενέργειες, όπως είναι η εξέταση μαρτύρων κ.λπ.
Oπως είναι γνωστό, στην αναφορά του Πεπόνη η οποία είχε προκαλέσει πολλές πολιτικές αναταράξεις, είχε διατυπωθεί η εκτίμηση ότι για την υπόθεση πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω τυχόν ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και των πρώην υπουργών οικονομικών.
Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Α.Π, ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, θα ζητήσει από τον κ. Πεπόνη να συνεχίσει την έρευνά του.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Παντελής θα ζητήσει από τον οικονομικό εισαγγελέα να λάβει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου (φωτο δεξιά). Σημειώνεται ,ότι ο κ. Γεωργίου,που  υπηρετούσε στο ..Δ.Ν.Τ.,  είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009.Προηγήθηκαν οι καταγγελίες  του πρώην μέλους του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής,της κας  Ζωής Γεωργαντά ,για σκόπιμη και με την υπόδειξη της EUROSTAT, διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος, προκειμένου να επιβληθούν επιπλέον, δυσμενέστερα, οικονομικά μέτρα.Η καταγγέλλουσα καθηγήτρια οικονομετρίας υποστηρίζει ότι :
  • "σκοπίμως και εν μέσω πιέσεων, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η ΕΛΣΤΑΤ με μη επιστημονικές μεθόδους διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 από περίπου 12-13% σε 15,4%, με στόχο να επιβληθούν στην χώρα περισσότερα και σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου