Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Τουρκική κορβέτα έκανε βόλτες στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε Κρήτη,Μήλο,Τήνο ,Μύκονο,Αντίπαρο....

Θλιβερή επέτειος  των ΙΜΙΩΝ  σήμερα.

Τότε (1996) ο Κ.Σημίτης με  την απίστευτη υποχωρητική πολιτική  του έδωσε  στην Τουρκία το  δικαίωμα να μιλάει για "γκρίζες  ζώνες " στο  Αρχιπέλαγος του Αιγαίου (*). 
Και αυτήν την "επέτειο" διάλεξε  η Αγκυρα να κάνει ένα προκλητικό τουρ  σε  πασίγνωστα ελληνικά νησιά για να κάνει αισθητή την παρουσία  της  στο Ελληνικό Αρχιπέλαγοις  του Αιγαίου , γράφοντας  στα  τέτοια της  νόμους ,Διεθνείς  συμβάσεις ,Θαλάσσια  ΔΙΚΑΙΑ...  
Από  χθες  έως και σήμερα  το πρωί  , τουρκική  κορβέτα (φωτο) έκανε  τουρισιτκή βόλτα  - μέσα  στα ελληνικά χωρικά ύδατα - στην Κρήτη, τη Μήλο, τη Μύκονο,την Τήνο και την Αντίπαρο , και  μετά  έβαλε  πλώρη για τη Σμύρνη.

  • *Για την ιστορία :στις 29 Ιανουαρίου, ο νέος πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή, είχε  δηλώσει  ,ότι  η Ελλάδα θα αντιδράσει.... άμεσα και δυναμικά σε οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση. Και μετά από λίγες ώρες  η πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ δηλώνει  στην Τουρκική βουλή, ότι την επόμενη ημέρα η ελληνική σημαία θα έχει κατέβει από τα Ίμια.  Κι αυτό έγινε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου