Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕ η Ευρώπη από τις κατακτητικές ορέξεις της φον ΜΕΡΚΕΛ για Επιτρόπους σε Ελλάδα και άλλες χώρες


Σε  ελιγμό ...υποχώρησης στο θέμα τοποθέτησης ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ στην Ελλάδα  προέβη  χθες το  Βερολίνο -που ονειρεύεται το Δ΄ Οικονομικό Ράιχ - ύστερα  από ΠΟΛΛΕΣ αντιδράσεις στην Ευρώπη. Αντέδρασε  σφοδρά  ακόμη και ο Νικολά Σαρκοζί, επσιημαινοντας ότι δεν τίθεται θέμα κηδεμονίας της Ελλάδας, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν «αντιδημοκρατικό και αναποτελεσματικό».
Κατηγορηματικά αντίθετος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, χαρακτηρίζοντας  «μη αποδεκτή» την πρόταση αυτή «ούτε για την Ελλάδα ούτε για μένα», είπε  χαρακτηριστικά .
Κατά της πρότασης για εποπτεία τάχθηκε  και ο Καγκελάριος της ...Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν ,τονίζοντας  πως δεν μπορεί να αποδεχτεί όρους, όπως «επιτηρητής»,
Επίσης , κατα της  πρότασης  της φον Μέρκελ τάχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Ασελμπορν.
Εντύπωση προκάλεσε  η αντίδραση του  Πρωθυπουργού της Φινλανδίας Γιούρκι Κατάινεν που ζήτησε να υπάρχει σεβασμός προς όλες τις κυβερνήσεις στην ευρωζώνη . Κατάλαβε , πως αν τοποθετηθεί Γεμανός Επίτροπος , το Δ. Ράϊχ  στη συνέχεια θα  τοποθετήσει  Επιτρόπους του και σε άλλες  αδύναμες  ευρωπαικές  χώρες ,όπως η Φινλανδία!

Πάντως, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Φον Μέρκελ  είχε τη .....σιωπηρή στήριξη από τους πρωθυπουργούς της  Ολλανδίας και της Σουηδίας  Μαρκ Ρούτε και Φρέντρικ Ράινφελντ ,αντίστοιχα.
Τέλος, ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προειδοποίησε ότι μια κίνηση τοποθέτησης επιτρόπου απειλεί την ίδια τη δημοκρατία και επιτέθηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους, ιδιαίτερα στην Καγκελάριο, αναφέροντας ότι τέτοιες προτάσεις τις κάνουν μόνο όσοι δεν καταλαβαίνουν από ιστορία και πολιτική.
Αλλά μην νομίσετε ,πως  το θέμα έκλεισε.
Η Γερμανία  άλλαξε  το όνομα και από 'ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ" θα  λέγεται  "ΕΠΟΠΤΗΣ"΄.΄.Και για να προλάβει νεες  αντιδράσεις  αυτός ο "Επόπτης" θα διορίζεται από .... την ΚΟΜΙΣΙΟΝ !!!
Βρε, Ουστ νεοναζί..
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου