Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Κατάσκοπος των Ναζί ήταν η Κοκό Σανέλ


Κατάσκοπος των Ναζί, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν η Κοκό Σανέλ, μία από τις σημαντικότερες σχεδιάστριες μόδας όλων των εποχών, σύμφωνα με νέα βιογραφία που αναμένεται να κυκλοφορήσει σήμερα στις ΗΠΑ. Τίτλος του :"Κοιμώμενη με τον εχθρό, ο κρυφός πόλεμος της Κοκό Σανέλ". {Η κοκό Σανέλ (19 Αυγούστου 1883 - 10 Ιανουαρίου 1971 ) το 1909 άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Παρίσι, με γυναικεία καπέλα. Ίδρυσε τον ομώνυμο οίκο μόδας που παραμένει στην επικαιρότητα μέχρι σήμερα. Το 1923 δημιούργησε το άρωμα "Σανέλ № 5" και εφηύρε το μικρό μαύρο φόρεμα).}
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Χαλ Βων, συγγραφέας της βιογραφίας, υποστηρίζει ότι προκειμένου να γράψει το βιβλίο στηρίχθηκε σε πληθώρα εγγράφων από γαλλικά ,αγγλικά, γερμανικά και αμερικανικά αρχεία.
Η Κοκό Σανέλ προσελήφθη από τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών, με αποτέλεσμα να γίνει η κατάσκοπος F-7124. ,όταν ήταν 57 ετών .
Αποστολή της, όπως αναφέρεται στη νέα βιογραφία, ήταν:
  • να μεταβή στην Ισπανία, με έναν άλλον πράκτορα, τον βαρόνο Λουί ντε Βόφρελαντ, με στόχο να... προσελκύσουν κι άλλους πράκτορες.
Η κατασκοπία τη Σανέλ συνδέεται με το έρωτα της για ένα γερμανό αξιωματούχο και, ταυτοχρόνων, πράκτορα των ναζί. Εκείνος ήταν που την συνέστησε στον Βόφερλαντ, παλιό πράκτορα της Γκεστάπο στο Μαρόκο, ενώ οι δυό τους περνούσαν υπερπολυτελή ζωή, καθώς έμεναν στο Ριτζ του Παρισιού, ξενοδοχείο που φιλοξενούσε τον Γκέρινγκ και τον Γκέμπελς.
Η Κοκό Σανέλ ωστόσο, η οποία πέθανε το 1971, αρνιόταν πάντα ότι είχε σχέσεις με τους ναζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου