Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Δεκαπενταύγουστος στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά , στον Πόντο


Χιλιάδες ΄Ελληνες εκ του Πόντου μετβαίνουν αυτές τις ημέρες στην ξακουστή Παναγία Σουμελά, στον Πόντο, για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου.
 Στην Τραπεζούντα η ελληνική παρουσία είναι έντονη παρά το γεγονός, ότι η οικονομική κρίση περιόρισε τον αριθμό των επισκεπτών.
΄Ελληνες προσκυνητές από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Ρωσία ,ακόμη και τις ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία την οποία θα τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

 Η 1η μετά τη Μικρασιατική καταστροφή , Θεία Λειτουργία  , πέρυσι στις 15 Αυγούστου στο πανάρχαιο μοναστήρι  και καμάρι του Ελληνισμού του Πόντου
Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά ,που θα πραγματοποιηθεί Θ. Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά. Πέρυσι , έπειτα από 88 χρόνια, τελέστηκε η πρώτη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίου, του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ.Ιλαρίωνα από το Πατριαρχείο Ρωσίας και του Μητροπολίτη Δράμας κ.Παύλου από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου