Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Πρόκληση της Τουρκίας , που απαιτεί από την Ελλάδα την επιστροφή.... οθωμανικών ακινήτων...



Πριν περάσουν λίγα 24ωρα από την απόφαση Ερντογάν για επιστροφή στους Ρωμιούς της Πόλης των κλεμμένων περιουσιών τους (βακούφια) , και τα ....ευχαριστήρια του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στον Τούρκο ομόλογό του , η ΄Αγκυρα έδειξε – για άλλη μία φορά- το πραγματικό της πρόσωπο.
Δηλαδή ,έθεσε ζήτημα ....αμοιβεβαιότητας!!!
Με το γνωστό του πασαλίδικο  υφάκι του ο  υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου – σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Βατάν» - έβαλε θέμα αμοιβεβαιότητας ,λέγοντας : 
  • «Ελπίζουμε πως αυτά τα σημαντικά βήματα θα αποτελέσουν παράδειγμα και για τις άλλες χώρες. Θα αποτελούσε ωραίο παράδειγμα η επιστροφή των ακινήτων των ευαγών ιδρυμάτων που πέρασαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ειδικότερα στα Βαλκάνια με πρώτη την Ελλάδα, στους εκεί ομογενείς μας που είναι υπήκοοί τους»....
Το περιμέναμε   αυτό , γιατί είναι  πλέον πολύ γνωστά τα  ανατολίτικα κόλπα της γείτονος  .Γι΄αυτό  και  σε προηγούμενη  ανάρτησή μας  για την "κίνηση Ερντογάν"...κρατούσαμε  μικρό καλάθι,  σε αντίθεση με  τα καθεστωτικά  Μ.Μ.Ε, που τρελάθηκν από τη  χαρά τους  και πανηγύριζαν  για την δήθεν ..."Ιστορική" πράξη Ερντογαν και  άλλα τέτοια ...πράσινα  άλογα.
  Γιωργάκη ,  τι λες  για  τον κουμπάρο του Καραμανλή , γιατί  ο ..."κουρασμένος"  , φαίνεται πως δεν ...ξεκουράσθηκε  , για να βγάλει έστω  μια ολιγόλογη ανακοίνωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου