Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Λογοκρισία της CIA για να... μην δημοσιευθούν αποκαλύψεις πρώην ΠΡΑΚΤΟΡΑ του FBI (!) για το "χτύπημα" στους Δίδυμους Πύργους!


ΩΜΗ Παρέμβαση - Λογοκρισία  της αμαρτωλής μυστικής  υπηρεσίας CIA προκειμένου  να  ...εξαφανισθούν  δεκάδες  σελίδες  από αποκαλυπτικό  βιβλίο πρώην  πράκτορα του FBI για την περιβόητη "τρομοκρατική επίθεση  της 11ης Σεπτεμβρίου"!
Η κεντρική υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ ζήτησε από  εκδοτικό οίκο να προβεί σε εκτεταμένες περικοπές του περιεχομένου ενός βιβλίου που επικρίνει τα πεπραγμένα της πριν  και μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Το βιβλίο :μια αφήγηση των απομνημονευμάτων του πρώην πράκτορα του FBI, Άλι Σούφαν, που  τιτλοφορείται :
The Black Banners: The Inside Story of 9/11 and the War Against Al-Qaeda ("Τα Μαύρα Λάβαρα: Η Ιστορία της 11ης Σεπτεμβρίου από Μέσα και ο Πόλεμος Εναντίον της Αλ Κάιντα").
 Σχεδιάζεται να εκδοθεί τον επόμενο μήνα, και σταχυολογεί τις εμπειρίες του από πολλές σημαντικές έρευνες για υποθέσεις τρομοκρατίας.Ο Σούφαν κατηγορεί τη CIA ,ότι επιμένει να γίνουν δεκάδες περικοπές και να απαλειφθούν αποσπάσματα του χειρογράφου του τα οποία θεωρεί ότι δεν υπάρχει καμιά ανάγκη να αφαιρεθούν για λόγους εθνικής ασφαλείας. Ο λόγος που η CIA ζητεί να απαλειφθούν τα αποσπάσματα είναι η προστασία της εικόνας της, είπε στην εφημερίδα The New York Times.

Εκπρόσωπος της CIA απέρριψε την κατηγορία, ανταπαντώντας ότι οι αλλαγές που προτάθηκαν αφορούν την ....προστασία της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.
«Ο ισχυρισμός πως η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών ζήτησε να γίνουν περικοπές σε αυτή την έκδοση διότι δεν της αρέσει το περιεχόμενό της είναι γελοίος», ανέφερε ο εκπρόσωπος της CIA Πρέστον Γκόλσον. «Η διαδικασία εξέτασης κειμένων πριν από την δημοσίευσή τους αφορά αποκλειστικά και μόνο το εάν περιέχουν απόρρητες πληροφορίες»... ,  πρόσθεσε.

Στο βιβλίο του, ο Σούφαν υποστηρίζει :
  • η CIA συνέβαλε καθοριστικά στο να χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία ν΄ αποτραπεί η συνωμοσία για την διάπραξη των επιθέσεων του 2001,
  • δεν διαβίβασε πληροφορίες στο FBI ,σχετικά με δύο από τους αεροπειρατές της 11ης Σεπτεμβρίου ,που ζούσαν στο Σαν Ντιέγκο.
  • επικρίνει τις σκληρές τεχνικές ανάκρισης που χρησιμοποιήθηκαν σε υπόπτους ως τρομοκράτες, χαρακτηρίζοντάς τις αντιπαραγωγικές και ανώφελες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου