Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Κάμερον: «αν δεν μπορέσει η αστυνομία, θα έρθει ο.... στρατός»!!!

 
Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να καλέσει το... στρατό σε περίπτωση που επαναληφθούν τα βίαια επεισόδια των προηγούμενων ημερών, αποκάλυψε το απόγευμα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον ,μιλώντας σ ητν έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου με θέμα τα πρωτοφανούς έκτασης βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών σχεδόν σε όλη την Αγγλία.
Ο κ. Κάμερον κατηγόρησε ανοιχτά τη Μητροπολιτική Αστυνομία για λάθος χειρισμούς στην αντιμετώπιση των ταραχών, τις οποίες προκάλεσαν «εγκληματίες και συμμορίες», όπως χαρακτηριστικά είπε. "Ήταν λάθος – είπε- που η αστυνομία αντιμετώπισε τις ταραχές ως θέμα δημόσιας τάξης και όχι ως εγκληματικότητα".
Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε άλλωστε, ότι οι υπεύθυνοι για τις λεηλασίες και τα επεισόδια θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν. "Η αντεπίθεση έχει πραγματικά ξεκινήσει", είπε προσθέτοντας απευθυνόμενος στους δράστες: "Θα πληρώσετε για ό,τι έχετε κάνει".
Επίσης υποσχέθηκε, ότι οι άνθρωποι που είδαν τα σπίτια ή τα μαγαζιά τους να καταστρέφονται από τα επεισόδια θα λάβουν αποζημίωση ακόμη κι αν είναι ανασφάλιστοι. .
Πηγή : enet.gr, 11 Αυγούστου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου