Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ερντογάν σημαντική κίνηση για ...επιστροφή στους Ρωμιούς της Κωνσταντινούπολης των κλεμένων περιουσιών (Βακουφίων)



΄Ανοιγμα στις μειονότητες έκανε  αιφνιδίως  ο  Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , δίνοντας λύση  σε σημαντικά προβλήματα  των μη μουσουλμανικών ευαγών ιδρυμάτων (Βακούφια) ,με κυβερνητικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο στην Εφημερίδα της  κυβέρνησης.
Η τροποποίηση του νόμου για τα Βακούφια έγινε την παραμονή του δείπνου που παρέθεσαν χθες οι μη μουσουλμανικές μειονότητες στον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο οποίο συμμετείχε  και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.
Ολα αυτά τη στιγμή ,που άλλη μία ελληνική κοινότητα στην Πόλη προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη δήμευση σχολικού κτηρίου!!!
Με βάση την τροποποίηση του νόμου περί Βακουφίων:
  •  "θα επιστραφούν στα ελληνικά κοινοτικά ευαγή ιδρύματα ,πρώτον οι ακίνητες περιουσίες για τις οποίες δεν αναφέρεται ο κάτοχος του τίτλου ιδιοκτησίας, δεύτερον τα ακίνητα που έχουν περιέλθει στο τουρκικό Θησαυροφυλάκιο, στη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων, στους δήμους και στις νομαρχίες με τρόπους πέραν της απαλλοτρίωσης, της πώλησης και της ανταλλαγής και τρίτον τα νεκροταφεία και οι διάφορες πηγές, η διαχείριση των οποίων έχει περιέλθει στους δήμους. Και στις τρεις περιπτώσεις πρόκειται για ακίνητα που είχαν δηλώσει τα μειονοτικά ευαγή ιδρύματα στη δήλωση που είχαν κάνει αυτά το 1936. Με τη νέα του μορφή ο νόμος αναφέρει ότι τα ενδιαφερόμενα βακούφια θα πρέπει να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις εντός δώδεκα μηνών, οι οποίες θα ικανοποιηθούν αφού αξιολογηθούν εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων" (Ελευθεροτυπία, 28-08-11) . κλπ κλπ κλπ...
Καλή η κίνηση Ερντογάν  , όχι όμως και πανηγυρισμοί...

Ο σφαγέας  , δηλαδή  το  στρατοκρατικό  κράτος της  γείτονος :
  •   ΔΗΜΕΥΣΕ, ΚΑΤΕΚΛΕΨΕ, ΔΙΕΛΥΣΕ, ΑΠΑΞΙΩΣΕ, ΠΟΥΛΗΣΕ ή ΑΞιοποίησε  για  πάρτι του   τις ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ  εφαρμόζοντας  το ...δίκαιο   του Χασάπη ...
      Επίσης , ΔΕΝ πρέπει να ξεχνάμε   τους  κατατρεγμούς    και τις δολοφονίες  χ ι λ ι ά δ ω ν  ΑΘΩΩΝ  Ελλήνων  στην ΠΟΛΗ  και  στη συνέχεια  την ΑΡΠΑΓΗ  των ΠΕΡΙΟΥΣΙΏΝ τους.

    Η κίνηση  Ερντογάν σίγουρα  έχει αξία , αλλά  εντάσσεται  στο πλαίσιο του  σημερινού  στάτους κβό και ...των απανωτών διεθνών πιέσεων σε βάρος της ΄Αγκυρας  για πολυετή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  .Την ώρα , δηλωσή ,που η Αγκυρα  δήθεν κόπτεται  για ....τα ανθρώπινα δικαιώματα  στη Λιβύη ή τη Συρία  δεν μπορεί να μην κάνει και  κάτι  για τους  ελάχιστους εναπομείναντες  μειονοτικούςστην Τουρκία , που ακόμη  υποφέρουν από το κεμαλικο-στρατιωτικό-χουντικό καθεστώς.   ΄Ομως οι ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ  πράξεις  εναντίον εκατοντάδων  χιλιάδων  αθώων και φιλήσυχων  ΕΛΛΗΝΩΝ  της Κωνσταντινούπολης  δεν παραγράφονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου