Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Πέφτει το τυραννικό καθεστώς ΚΑΝΤΑΦΙ...


Μία ανάσα πριν από το τέλος βρίσκεται το καθεστώς Καντάφι.
Οι αντικαθεστωτικοί , κατά τη διάρκεια της νύχτας έφθασαν στην περίφημη πράσινη πλατεία, σημείο συμβολικό για τους οπαδούς του περιβόητου Συνταγματάρχη. Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι το καθεστώς του Καντάφι είναι στο τέλος του.
Στην πράσινη πλατεία (φωτο  ά  ν ω ) βρίσκονται χιλιάδες λαού, κρατώντας σημαίες κόκκινες, μαύρες και πράσινες, με τα χρώματα της επανάστασης δηλαδή, και φωνάζει "Ο Θεός (Αλλάχ) είναι μεγάλος".

Το βρετανικό κανάλι Sky News μετέδωσε εικόνες από το ενθουσιασμένο πλήθος, ενώ ο Μαχμούντ Τζιμπρίλ, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, ζήτησε από τους αντικαθεστωτικούς να μην μπουν στη διαδικασία να αναζητήσουν εκδίκηση για ό,τι έγινε και τους προειδοποίησε ότι θα πρέπει να μην ξεχνούν την ύπαρξη των οπαδών του Μουαμάρ Καντάφι.
Πρέπει να τονισθεί ,ότι τη χαριστική βολή στο καθεστώς ουσιαστικά έδωσαν τα αμερικανικά οπλισμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη Predator , όπως αναφέρουν οι New York Times.
Σημειώνεται επίσης για την ιστορία ,πως :
  • μέχρι προχθές ( Σάββατο), τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του πραγματοποίησαν συνολικά 7.459 αποστολές στη Λιβύη, αναφέρουν οι New York Times.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου