Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος υμνεί το Ντερτιλή ενώ παλιότερα υμνούσε τους βασανιστές της χούντας


Ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος Λενής προκαλεί εκ νέου με τη στάση του. Σε αίτησή του προς το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητεί να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Ντερτιλή, τον τελευταίο κρατούμενο εκ των πρωταιτίων της χούντας, τον οποίο χαρακτηρίζει «πολιτικό κρατούμενο» και «πρότυπο ζωής»!!!

    Ο Ντερτιλλής  με το πιστόλι ,μπροστά στο τανκ
Την αποκάλυψη της αίτησης έκανε ο Βασίλης Νέδος στην εφημερίδα «Καθημερινή».
Στην επιστολή του ο κ. Αμβρόσιος πλέκει το.... εγκώμιο του Ντερτιλή και παραπονείται γιατί δεν του έχει δοθεί άδεια ως τώρα ώστε να επισκεφθεί.... «τον γενναίο Έλληνα αδελφό μας στο δεσμωτήριό του”!...¨Θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να τον συγχαρώ διά ζώσης φωνής μόνο και μόνο διότι παραμένει πιστός στις αρχές του καθ’ ον χρόνο θα ηδύνατο με μιαν υποκριτικήν δήλωση μετανοίας να έχει κερδίσει την ελευθερίαν του.Άνθρωποι οι οποίοι έχουν αρχές και δεν τις θυσιάζουν αποτελούν πρότυπα ζωής. Ακόμη και τότε που οι αρχές των δεν γίνονται αποδεκτές από την πλειονότητα ενός λαού»....
Αυτά λέει εν έτει 2011 ο Αμβρόσιος Λενής .
Πάμε όμως κάποια χρόνια πίσω, και πάλι Αύγουστο μήνα , και συγκρεκριμένα στις 17 Αυγούστου 1976 , στο λόγο που εκφώνησε κατά τη χειροτονία του σε Μητροπολίτη Ταλαντίου (σ.σ. αργότερα έγινε Αιγιαλείας).
Τότε ύμνησε τους βασανιστές της Χωροφυλακής .Είπε χαρακτηριστικά:
απευθύνω...ιδιαιτέρως θερμόν εν Κυρίω ασπασμόν προς όλους εκείνους τους αγαπητούς μου αξιωματικούς και οπλίτες της ελλληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων ,οι οποίοι κατά την στιγμήν ταύτην, συνεπεία οιουδήποτε ατυχούς συμβάντος εν τη ενασκήσει του υπηρεσιακού των καθήκοντος εστερήθησαν των αγαθών της υγείας και της ελευθερίας των..”!!!
Ατυχές συμβάν” κατά τον Αμβρόσιο Λενή ο βασανισμός αθώων πολιτικών αντιπάλων της χούντας.
Ατυχές συμβάν” κατά τον Αμβρόσιο Λενή ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας ,η πρόκληση αναπηρίας από τα βασανιστήρια και τόσα άλλα επώδυνα .
Αυτός ,ο Αμβρόσιος Λενής, ....λυπόταν που οι αστυνομικοί βασανιστές καταδικάσθηκαν από την ελληνική δικαιοσύνη και “ εστερήθησαν των αγαθών της υγείας και της ελευθερίας των..”!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου