Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ιστορικός προημιτελικός Ελλάδας - Γερμανίας



Στις 21:45 ξεκινά το σημαντικότερο παιχνίδι του Euro 2012 και είναι αυτό μεταξύ ΕΛΛΑΔΑΣ και ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ . Αυτό φαίνεται από το πολύ έντονο ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ και τα αφιερώματα που κάνουν προκαταβολικά για τον αγώνα αυτό.
Η Εθνική ΕΛΛΑΔΑΣ αντιμετωπίζει την ισχυρή εθνική ομάδα της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ . Ο “Δαυίδ” παλεύει με τον “Γολιάθ”...
Εκτός των ρεπορτάζ κια αφιερωμάτων υπάρχουν και δημοσιεύματα που παίρνουν θέση υπέρ της Ελλάδας .΄Ισως το πιο χαρακτηριστικό είναι αυτό της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica , με τίτλο στηρίζουμε τα ξαδέλφια μας τους ΄Ελληνες και όχι την Μέρκελ”!
Ο αρθρογράφος Μαουρίτσιο Κροσέττι γράφει ,μεταξύ άλλων:
  • «Η αξιοπρέπεια των φτωχών, η Ευρώπη στηρίζει την Εθνική Ελλάδας»,
  • «Έλληνες κατά Γερμανών, σημαίνει κάπως, και υπόλοιπη Ευρώπη κατά των Γερμανών, φτωχά νομίσματα και οικονομική περιφέρεια κατά των Γερμανών».
  • «Εμείς οι Ιταλοί μοιάζουμε, σίγουρα, πολύ περισσότερο στους Έλληνες εξαδέλφους απ' ότι στην κυρία Άγκελα και πρέπει να μας επιτραπεί να ορθώσουμε και εμείς, λίγο αλόγιστα, ίσως, την αξιοπρέπειά μας»
  • «Απλοποιώντας το όλο θέμα, η Γερμανία, ως εθνική ποδοσφαίρου, θέλει να αποκλείσει την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η Γερμανία, ως κράτος, θέλει να αποκλείσει την Ελλάδα από το ευρώ. Και στις δυο περιπτώσεις, η αντίσταση μοιάζει σχεδόν αδύνατη..”.
Καλό κουράγιο στα παιδιά της Εθνικής Ελλάδας και καλό “βόλι” στα ..δίχτυα της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου