Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Η απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδας για τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ



Απάντηση για τη σημαντική απομείωση των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ, μετά την εφαρμογή του PSI, απέστειλε σήμερα η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος στην πρόεδρο του Ταμείου Ελ. Σπανοπούλου.
Όπως προκύπτει από την απάντηση του υποδιοικητή της ΤτΕ Γιάννη Παπαδάκη, η αξία των αποθεματικών του Ταμείου μετά το «κούρεμα» των ομολόγων ανήλθε στα 35 εκατ. ευρω (από 115 εκατ. ευρώ ,που ήταν πριν από την εφαρμογή του PSI). Εν συνεχεία η διοίκηση του Ταμείου προχώρησε σε πέντε διαδοχικές αναλήψεις συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρω με αποτέλεσμα η τρέχουσα αξία της συμμετοχής του ΕΔΟΕΑΠ (τα αποθεμματικά του) στο Κοινό Ταμείο που διαχειρίζεται η ΤτΕ να περιοριστεί στα 5,6 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, επισημαίνει η ΤτΕ, σε περίπτωση που κάποιος φορέας ζητήσει απόληψη ποσών, όπως ορίζει ο νόμος 2469/97 το Κοινό Κεφάλαιο προχωρεί σε ρευστοποίηση περιουσιακών του στοιχείων στην τρέχουσα- αγοραία αξία τους. Είναι δε φανερό ότι οι απολήψεις εκ μέρους των φορέων σε περιόδους πτωτικής τάσης των τιμών διαπραγμάτευσης των τίτλων του Κοινού Κεφαλαίου οδηγούν σε απώλεια των κεφαλαίων η οποία διαφορετικά, θα ήταν μόνο δυνητική.

Πηγή: 24h

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου