Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Μέρκελ η ... εξολοθρευτής


Με τον “ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗ” Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ παρομοιάζει στο εξώφυλλό του , παρακαλώ - το … βρετανικό περιοδικό New Statesman την γνωστή μας σκληροτράχηλη Γερμανίδα καγκελάριο. Στο νέο του τεύχος τονίζει ότι η Άνγκελα Μέρκελ είναι « η πιο επικίνδυνη ηγέτις της Γερμανίας μετά τον Χίτλερ, καθώς εξολοθρεύει την ανάπτυξη»!!!
Η ΄Αντζελα είναι ντυμένη σαν τον …. "Εξολοθρευτή", από την ομώνυμη σειρά ταινιών με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.
Μεταξύ άλλων γράφει:
  • «Η μανία της Άγκελα Μέρκελ για τη λιτότητα καταστρέφει την Ευρώπη.
  • Η Γερμανίδα καγκελάριος εξολοθρεύει την ανάπτυξη και μας ωθεί σε μια νέα Ύφεση»,
Ο αρθρογράφος Μάχντι Χάσαν προχωράει περισσότερο , θέτοντας το ερώτημα:
  • ποιος ηγέτης αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια τάξη και την ευημερία από τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας.
Ο ίδιος δίνει αμέσως την απάντηση:
  • «Η απάντηση είναι: μια πρώην χημικός, λάτρης της όπερας με αβρούς τρόπους που κατέχει το αξίωμά της εδώ και επτά χρόνια. Ναι ,λοιπόν, ας περάσει στη σκηνή η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ της Γερμανίας, η λύση της οποίας για την δημοσιονομική κρίση της Ευρώπης έχει φέρει την ήπειρο --ίσως και όλον τον κόσμο-- στο χείλος μιας δεύτερης Μεγάλης Ύφεσης».
  • «Ας με συγχωρέσει ο Μάικ Γκόντγουιν και ο ομώνυμος κανόνας του, αλλά η Μέρκελ είναι ο πιο επικίνδυνος ηγέτης της Γερμανίας μετά τον Χίτλερ»,
  • Υπό την Μέρκελ όμως η χώρα βρίσκεται και πάλι απομονωμένη»,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου