Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Η Γερμανία της Μέρκελ έχασε σε δύο γήπεδα , σε λίγες ώρες....





Μέσα σε λίγες ΩΡΕΣ η ΄Ανγκελα Μέρκελ υπέστη διπλή ήττα : μία στο γήπεδο ,με τα δύο συγκλονιστικά γκολ των Ιταλών ποδοσφαιριστών και την άλλη μέσα στις Βρυξέλλες , δηλαδή εκεί που αλώνιζε όπως ΓΟΥΣΤΑΡΕ...
Δεν μπορούσε να το χωνέψει και γι΄ αυτό ανέβαλε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
Το φυσάει και δεν κρυώνει γιατί για 1η φορά σε Σύνοδο Κορυφής αντιμετωπίζει τα πρώτα συντονισμένα “Ο Χ Ι” στα καταστροφικά για την ΕΥΡΩΠΗ σχέδιά της .
Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι πρώτος, και αργότερα ο δεξιός Ισπανός Ραχόϊ, ...σήκωσαν κεφάλι και ΔΕΝ δέχθηκαν το πακέτο “σωτηρίας” των 120 δισ. Ευρω για ΟΛΗ την Ευρώπη αν δεν υπάρξουν αμέσως μέτρα για να τσακισθεί το θράσος των λεγόμενων “αγορών” που γονάτισαν τις οικονομίας τους και κάνουν ασύμφορο το δανεισμό (με ..7%).
΄Ετσι , στη μαραθώνια συνεδρίαση που όλα δείχνουν πως ολοκληρώθηκε στις 6 το πρωί , αποφασίσθηκε η δημιουργία ενός ενιαίου εποπτικού μηχανισμού για τις τράπεζες της ευρωζώνης ΄Ετσι,θα επιτραπεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απ΄ευθείας μέσω των ταμείων στήριξης, υπό ορισμένους όρους.
Νωρίτερα , ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, είχε ανακοινώσει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν σε ένα αναπτυξιακό πακέτο με άμεσα μέτρα συνολικού ύψους 120 δισ. ευρώ.
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι δήλωσε το πρωί, πως είναι "ικανοποιημένος" από τη συμφωνία ,την οποία χαρακτήρισε "πολύ σημαντική για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ".
Σύμφωνα με τον Μόντι
  • "η ικανοποίηση για την Ιταλία είναι διπλή": τόσο για το "περιεχόμενο" της συμφωνίας όσο και επειδή "ενίσχυσε τη διαδικασία" μπλοκάροντας την υιοθέτηση του συμφώνου ανάπτυξης μέχρι να πετύχει, πράγμα που έγινε τη νύκτα, επείγοντα μέτρα για τις χώρες που αντιμετωπίζουν χρηματοπιστωτικές δυσκολίες.
Ο ιταλός πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως οι συνομιλίες με τους ευρωπαίους εταίρους του πέρασαν "μια πολύ δύσκολη στιγμή". "Υπήρξαν λίγες εντάσεις", αλλά "αυτό ήταν χρήσιμο" !
Και το //κλου : ΄Αγγλος διπλωμάτης δεν άντεξε τις φωνές και τις διαφωνίες και έκανε λόγο για ...απαίσια νύχτα. Σιγά παληκάρι μου ... Μην σχισθεί το καλσόν της Δωροθέας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου