Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η Ιταλία βυθίζεται στην άβυσσο και η Μέρκελ χτενίζεται


Σε εξέλιξη η σημαντικότερη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. ,που μπορεί να οδηγήσει τις περισσότερες χώρες στα τάρταρα της φτώχειας ή να ξαναδώσει πνοή με προγράμματα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και καταπολέμησης της Υφεσης και της Ανεργίας.
ΟΛΕΣ οι χώρες του νότου πλέον βιώνουν ή ετοιμάζονται να μπουν στο κλαμπ των κατατρεγμένων επειδή η απόγονος των Ούννων δεν θέλει να στερηθεί ούτε ένα ευρώ, ενώ έχει καρπωθεί -η χώρα της- δισ. ευρώ από τα “γουρουνάκια του νότου”...
Η οικονομική κρίση έφθασε πλέον μπροστά στη ... Ρώμη.Και ο λεγόμενος “σούπερ Μάριο” (Μόντι) βλέπει την καταστροφή του .Αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση το αργότερο έως το Σεπτέμβριο η κυβέρνηση του ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ σε παραίτηση , γιατί σχεδόν όλοι οι δείκτες ΔΕΝ “πάνε καλά”... Αυτός ο σούπερ τεχνοκράτης ΔΕΝ κατάφερε να σώσει τη χώρα του και γι΄αυτό μόλις χθες είπε ,πως θα μείνει στις Βρυξέλλες (σ.σ. όπου γίνεται η Σύνοδος Κορυφής και λήγει αύριο βράδυ..) ΑΝ δεν βρεθεί λύση στα προβλήματα της Ιταλίας που της δημιουργούν οι γνωστές σε μας “αγορές” ...Η Ιταλία δανείζεται- εδώ και ημέρες με απαγορευτικά επιτόκια που πλησιάζουν στο ...7% !!!
Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και συνάμα αποκαλυπτική είναι η αποκάλυψη του Antinews.gr ,που παρατίθεται ατόφια:

  • Ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων της Ιταλίας, η ισχυρή Confindustria, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Προειδοποιεί, ότι η χώρα βρίσκεται “στην άβυσσο” και πως η κρίση πλήττει την οικονομία ” σαν να βρισκόμασταν σε εμπόλεμη κατάσταση”.
Παράλληλα, προχωρά σε σημαντική υποβάθμιση των προβλέψεών της για την ιταλική οικονομία. Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της:
  • το ΑΕΠ της Ιταλίας θα συρρικνωθεί φέτος κατά 2,4% (έναντι αρχικής εκτίμησης για ύφεση 1,6%) ,ενώ για το 2013 προβλέπεται ύφεση 0,3%, έναντι αρχικής εκτίμησης για ανάπτυξη 0,6%.

Επίσης, εκτιμά ότι :


  • το έλλειμμα του προϋπολογισμού φέτος θα διαμορφωθεί στο 2,6% του ΑΕΠ έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1,5% και στο 1,6% το 2013, από 0,1%.
  • ως προς το μείζον ζήτημα του χρέους, η Confidustria βλέπει διαμόρφωση στο 125,7% του ΑΕΠ φέτος (έναντι 121,3%) και 125,8% του ΑΕΠ για το 2013 (έναντι αρχικής εκτίμησης στο 118% του ΑΕΠ)”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου