Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

450 καταθέσεις για την τραγωδία στη Ναυτική βάση της Κύπρου


                             Κρανίου τόπος στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» ....

Σήμερα αναμένεται να γνωστοποιηθεί η απόφαση για διαθεσιμότητες υψηλόβαθμων αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, με βάση την εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, Πέτρου Κληρίδη, και των ανακριτών της Αστυνομίας ,οι οποίοι διερευνούν τις ποινικές ευθύνες σε σχέση με τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στις 11 Ιουλίου ,στο Μαρί.
Όλες οι πληροφορίες επιμένουν, ότι οι σχετικές διαδικασίες στην Εθνική Φρουρά έχουν ήδη τροχιοδρομηθεί.
Ωστόσο, αυτές αφορούν μόνο τέσσερις αξιωματικούς του στρατεύματος, από τους οποίους οι τρεις υπηρετούν στο ΓΕΕΦ και ένας στη ναυτική βάση.
 Εκτός του καταλόγου, αν και ήταν πρώτος στη σχετική εισήγηση που έχουν ενώπιόν τους το Υπουργείο Άμυνας και η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς, φαίνεται πως κρατούν τελικά τον Υπαρχηγό της δύναμης, Σάββα Αργυρού.
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι τέσσερις αξιωματικοί παρέλαβαν ήδη επιστολές, με τις οποίες ενημερώνονται, ότι διεξάγεται εναντίον τους και πειθαρχική έρευνα για την τραγωδία στο Μαρί, και πως υπάρχει πρόθεση να τεθούν σε διαθεσιμότητα.
 ΄Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι, από το μέχρι στιγμής μαρτυρικό υλικό, και τις πέραν των 450 καταθέσεων, προκύπτουν ποινικά αδικήματα τουλάχιστον για έντεκα άτομα.
Πηγή :iKypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου