Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Αφαίρεση του τίτλου του διδάκτορος από τον Ευρωβουλευτή, Γιώργο Χατζημαρκάκη

Από : www.zougla,gr
  • "Στην αφαίρεση του τίτλου του διδάκτορος από τον, ελληνικής καταγωγής, Ευρωβουλευτή, Γιώργο Χατζημαρκάκη, προχώρησε το Πανεπιστήμιο της Βόννης. Όπως αναφέρει η διαδικτυακή πλατφόρμα VroniPlag, η διατριβή του δεν παρουσιάζει τη θρασύτητα που έχει διαπιστωθεί σε κραυγαλέες περιπτώσεις λογοκλοπής, όπως εκείνη του πρώην υπ. Άμυνας της Γερμανίας Γκούτενμπεργκ. Παρόλα αυτά όμως τμήματα της εισαγωγής φέρονται να είναι αντιγραφή σχεδόν κατά λέξη.
  • Ο Ευρωβουλευτής των Γερμανών φιλελευθέρων υποστήριζε ,ότι είναι αθώος. «Δεν υπάρχει σημείο της εργασίας χωρίς να αναφέρεται η πηγή», είχε πει για τη διατριβή που συνέγραψε το 2000, παραδεχόμενος ωστόσο ότι παρουσιάζει «μεθοδολογικές αδυναμίες», οι οποίες εξάλλου και δεν επέτρεψαν να αξιολογηθεί με άριστα.
  • Ο ίδιος ο Ευρωβουλευτής έκανε λόγο για μια πικρή απόφαση. Δήλωσε όμως ανακουφισμένος για το γεγονός ,ότι το πανεπιστήμιο δεν διαπίστωσε «εσκεμμένη παραπλάνηση» και το ότι δεν εκφράζεται καμμία αμφιβολία για την εγκυρότητα των παραπομπών και της βιβλιογραφίας. «Η διατριβή μου είναι μια οριακή περίπτωση. Το γεγονός ότι ο τότε τρόπος αναφοράς θεωρείται σήμερα ανεπαρκής, προκαλεί μεγαλύτερη λύπη σε μένα παρά σε οποιονδήποτε άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου