Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Εισαγγελική έρευνα για δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας" που αναφέρεται στον Αντρίκο Παπανδρέου


Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», σχετικά με τον αδελφό του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, Ανδρέα(Αντρίκο)
ζήτησαν οι Εισαγγελείς Εφετών, αρμόδιοι για οικονομικά θέματα κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, που σήμερα ανέλαβαν επισήμως τα καθήκοντα τους.
Σημειώνεται ,ότι το επίμαχο, δημοσίευμα της εφημερίδας ανέφερε πως ο κ. Ανδρέας Α. Παπανδρέου είναι στέλεχος πολυεθνικής επενδυτικής εταιρίας που σχετίζεται με χαρτοφυλάκια επισφαλειών κρατών (CDS),μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
 Η έρευνα θα διενεργηθεί από Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ο οποίος καλείται να εξακριβώσει την βασιμότητα του δημοσιεύματος και να διαπιστώσει αν τίθεται θέμα διάπραξης αδικημάτων σε βάρος της εθνικής οικονομίας.

Σχολιάζοντας το γεγονός ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου δήλωσε:

  • «Με ικανοποίηση πληροφορήθηκα την εντολή για διεξαγωγή δικαστικής έρευνας για το χθεσινό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας». Με την έρευνα αυτή, η οποία ελπίζω να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατόν, θα λάμψει όλη η αλήθεια και θα αποκαλυφθούν οι σκευωρίες και συκοφαντίες περί δήθεν εμπλοκής μου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια με CDS.Άλλωστε και όταν o βουλευτής της ΝΔ κ. Καμένος αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου σχετικά, προσέφυγα άμεσα στην δικαιοσύνη».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου