Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

"Ναΐτης Σταυροφόρος" , το τέρας της Νορβηγίας

 


         ο δολοφόνος  σε παλιότερα   φωτοφραφικά στιγμιότυπα...

Από :Ελευθεροτυπία, 25 Ιουλίου 2011
" Στο ρόλο του “ως ενάρετο Ναΐτη σταυροφόρο, με αποστολή να γλιτώσει τη «Χριστιανοσύνη» της Ευρώπης από την πλημμυρίδα του Ισλάμ έβλεπε τον εαυτό του ο 32χρονος Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, όπως γράφει στο διαδικτυακό κείμενο-ιδεολογικό μανιφέστο του των 1.500 σελίδων.
Στο ευρύ κοινό οι Ναΐτες ξαναέγιναν τα τελευταία χρόνια γνωστοί χάρη στα μπεστ σέλερ μυθιστορήματα του Νταν Μπράουν. Ο Μπρέιβικ στο κείμενό του υποστηρίζει ότι το Τάγμα των Ιπποτών του Ναού επανιδρύθηκε το 2002 στο Λονδίνο και, από τα ιδρυτικά στελέχη του, δύο είναι Βρετανοί και από ένας από τις εξής χώρες: Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ελλάδα, Ρωσία, Νορβηγία και Σερβία: «Το Τάγμα πρόκειται να δρα ως ένοπλη οργάνωση υπέρ των δικαιωμάτων των γηγενών Ευρωπαίων και ως Κίνημα Σταυροφορίας αντι-Τζιχάντ», γράφει.
Οι Ιππότες του Ναού ή Ναΐτες, γνωστοί και ως Φτωχοί Συστρατιώτες του Χριστού και του Ναού του Σολομώντα (Pauperes Commilitones Christi Templique Solomonici), από τα πρώτα στρατιωτικά τάγματα στην Ιστορία, ιδρύθηκαν στον απόηχο της Α' Σταυροφορίας το 1118 μ.Χ., με σκοπό να βοηθήσουν το χριστιανικό νεοϊδρυθέν Βασίλειο της Ιερουσαλήμ κατά των μουσουλμάνων γειτόνων του και τους Ευρωπαίους προσκυνητές, που συνέρρεαν στην Ιερουσαλήμ, μετά την κατάκτησή της από τους Σταυροφόρους. Το τέλος τους σήμανε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου του 1307, όταν ο Φίλιππος Δ' ο Ωραίος της Γαλλίας, εποφθαλμιώντας τα πλούτη τους, ξεκίνησε απηνή εναντίον τους διωγμό. Το 1314 κάηκε στην πυρά ο Ζακ ντε Μολέ, ο τελευταίος τους Μεγάλος Μάγιστρος.
Πρώτα στη Σκωτία και κατόπιν παντού στην Ευρώπη, οι Ελευθεροτέκτονες άρχισαν το 17ο αιώνα να ενσωματώνουν σύμβολα και παραδόσεις των Ναϊτών. Το Τεκτονικό Τάγμα των Ναϊτών στην Ελλάδα εκπροσωπείται από το «Μέγα Σκήνωμα της Ελλάδας» και το «Μέγα Στρατόπεδο των Ιπποτών του Ναού της Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου