Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Παραιτήθηκε η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας


Αίσθηση προκάλεσε στην Τουρκία η παραίτηση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Ισίκ Κοσάνερ και των αρχηγών του στρατού στρατηγού Ερντάλ Τζεϊλάνογλου, του πολεμικού ναυτικού ναύαρχου Ερσέφ Ουγούρ και της πολεμικής αεροπορίας πτέραρχου Χασάν Ακσάϊ.
Οι παραιτήσεις προκαλούν πολλά ερωτήματα.. Οι παραιτήσεις υποβάλλονται μόνο λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (1 - 4 Αυγούστου), με δεδομένη την προφυλάκιση πολλών εν ενεργεία αξιωματικών  για συμμετοχή στις περίεργες (;) υποθέσεις "Εργκενεκόν", "Κλωβός" και "Βαριοπούλα", στις οποίες πολλοί εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί κατηγορούνται για αντικυβερνητική προπαγάνδα και προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης . ΄Οπως φαίνεται οι Ισλαμιστές του Ερντογάν έχουν το πάνω  χέρι σητ  σύγκρουση με τους εκφραστές του κεμαικού  στρατοκρατικού -φασιστικού καθεστώτος.
Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, στρατηγός Ισίκ Κοσάνερ, δήλωσε ότι παραιτήθηκε από τη θέση του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φυλάκιση ανώτατων αξιωματούχων που κατηγορούνται για διάφορες υποθέσεις, γεγονός που κατά τον ίδιο σημαίνει ότι δεν μπορούσε να προασπιστεί τα δικαιώματα του υφισταμένων του,.
"Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να κάνουν το καθήκον τους με πνεύμα ενότητας"|, αναφέρεται σε ανακοινωθέν του γραφείου του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου