Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Μέρκελ και Σαρκοζί “αντιμέτωποι με την Ιστορία”, τονίζει η εφημερίδα Μόντ


Σε λίγες ώρες ξεκινά η κρισιμότερη Σύνοδος Κορυφής .Δεν κρίνεται μόνον το μέλλον της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης όπως την γνωρίζουμε.
Η Α. Μέρκελ ,κοντόφθαλμη και πάλι θεωρεί πως αν βουλιάξει η Ευρώπη η Γερμανία θα βγει αλώβητη...
Σημαντική χαρακτηρίζεται τηλεφωνική παρέμβαση Ομπάμα στην Άγκελα Μέρκελ, με την οποία συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κρίση.
Εξάλλου , πολλά δημοσιεύματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ επικρίνουν την κοντόφθαλμη πολιιτκή της Μέρκελ. Χαρακακτηριστικό είναι το άρθρο του διευθυντή της "Μοντ" Ερικ Ισραϊλεβιτς , με τίτλο:"Η Καγκελάριος και ο Πρόεδρος αντιμέτωποι με την Ιστορία ".
Τονίζει ότι είναι δύσκολο να θεωρηθεί ως αποδεκτή η δήλωση της Αγκελα Μέρκελ ότι "δεν θα πρέπει να περιμένουμε θεαματικά αποτελέσματα" από την αυριανή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Στο κείμενό του υποστηρίζει, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια χρόνου και η κατάσταση είναι τέτοια ώστε το "θεαματικό ή το άκρως εξαιρετικό " επιβάλλεται, οι δε Α. Μέρκελ και Ν. Σαρκοζί " θα πρέπει απαραιτήτως να εργασθούν και να καταλήξουν ".
Για τον διευθυντή της Μοντ "
η ελληνική τραγωδία έχει παρατραβήξει και δεν είναι πλέον μια κρίση για το ελληνικό χρέος, αλλά μια κρίση για το ευρώ και την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση". Θεωρεί ότι το πέρα - δόθε των διαπραγματεύσεων δίνουν " ένα θλιβερό θέαμα που θα μετατραπεί σε εκρηκτικό".
 Το σκίτσο του Κ.Μητρόπουλου  στην  εφημερίδα "Τα ΝΕΑ" τα λέει ΟΛΑ
Παρομοιάζει όλες τις προτάσεις για "μικρολύσεις", όπως και την τελευταία για πιθανή φορολόγηση των τραπεζών, ως " μπαλώματα " στη " φθαρμένη ρόδα " του ευρωπαϊκού οχήματος, ώστε να συνεχίσει ακόμα λίγο την πορεία του. " Δεν ξέρω εάν θα πρέπει να γελάμε ή να κλαίμε ", λέει ο Ερίκ Ισραϊλοβιτς.Γι' αυτόν η λύση θα πρέπει "να δοθεί άνωθεν και να γίνει αλλαγή της ρόδας".
"Η Γερμανία κάνει λάθος εάν θεωρεί ότι θα μπορούσε να είναι πιό δυνατή χωρίς την Ευρώπη", υπογραμμίζει και προσθέτει ότι "ο κόσμος του αύριο θα αποτελείται από μεγάλα νομισματικά μπλοκ που θα μιλούν ίσοι προς ίσους. Το ευρώ είναι ένα από τα μεγάλα νομίσματα παγκοσμίως και όσοι από την Γερμανία πιστεύουν ότι δεν το έχουν ανάγκη κάνουν λάθος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου