Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Διαχρονική εγκληματική αμέλεια και πολιτικοί λόγοι οι αιτίες της τραγωδίας στη ναυτική βάση της Κύπρου

Ούτε ο πιο αδαής...φαντάρος  ΔΕΝ θα τοποθετούσε μ΄αυτόν τον πρωτάκουστο τρόπο τα επικίνδυνα κιβώτα με τα άγνωστα πυρομαχικά...
Στη δημοσιότητα έδωσε χθες ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Γιώργος Γεωργίου. , δεκάδες έγγραφα, σημειώματα,επιστολές μεταξύ Εθνικής Φρουράς, Υπουργείου Αμυνας, Υπουργείου Εξωτερικών ,του Γενικού Εισαγγελέα και της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς και τα πρακτικά συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν σχετικά με το χειρισμό του θέματος των κατασχεθέντων εμπορευματοκιβωτίων { έγγραφα ,που χρονολογούνται από τις 28 Μαΐου 2009 ως και τις 7 Ιουλίου 2011 }(*).
Ο κ. Γεωργίου (φωτό) έκανε ανοιχτά λόγο για «διαχρονική εγκληματική αμέλεια» και εξέφρασε την άποψη ,ότι σημείωμα που υποβλήθηκε στη Βουλή
  • «αναφέρει ξεκάθαρα ότι πολιτικοί είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν έχει διαφοροποιηθεί ο χειρισμός του θέματος αναφορικά με τη φύλαξη του κατασχεθέντος φορτίου από το πλοίο «Mochegorsk»».
Για παράδειγμα:
ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Νικόλαος Αιμιλίου:
  • ''ενημέρωσε ότι επιθυμία της Κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί η υφιστάμενη πρακτική τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο 2009 (πέρας επίσκεψης Προέδρου της Δημοκρατίας στη Συρία και Γενική Συνέλευση ΟΗΕ)''.
Επίσης,στις 31 Δεκεμβρίου 2009 ο κ. Αιμιλίου απαντά :
  • οι πολιτικοί λόγοι ''δεν έχουν αλλάξει και επομένως δεν δικαιολογείται, προς το παρόν, οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο χειρισμού του θέματος''.
  • ΄Οσον αφορά την πορεία των ερευνών ,μια φράση :δεν θα βρουν σχεδόν τίποτε. Σε σχόλιο μας στις 12/07/11 αναφέραμε επί λέξει :
  • όσο κι αν ψάξουν οι έμπειροι πυροτεχνουργοί ΔΕΝ πρόκειται να καταλήξουν σε ΑΣΦΑΛΕΣ συμπέρασμα για τη φονική έκρηξη : α. γιατί η καταστροφή είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ και δεν έμειναν σημάδια και β. και το κυριότερο : ΟΛΟΙ οι "αυτόπτες" μάρτυρες , δηλαδή ο διοικητής της ναυτικής βάσης ,πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης ,που επανειλημμένα είχε οχλήσει για την ασφάλεια αυτών των ...ΠΑΡΑΞΕΝΩΝ ιρανικών κοντέϊνερς, και οι άμεσοι συνεργάτες του δεν ζουν... “ . Αυτό να το θυμάσθε...
Τέλος , συνεχίζονται οι καθιστικές εκδηλώσεις έξω από το Προεδρικό μέγαρο και τα συνθήματα πλέον είναι πιο πολιτικά ,όπως:
  • Χριστόφια παραιτήσου εσύ και οι Υπουργοί σου'',
  • ''Χριστόφια φαντάσου να ήταν τα παιδιά σου'',
  • ''Ο Χριστόφιας φυλακή''
(*) Πηγή :www. ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου