Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

"Βόμβα" υπεξαίρεσης στην Proton Bank αλλά οι εισαγγελείς που είναι;

Η “βόμβα” για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ στην Proton Bank έσκασε νωρίς το πρωί με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Μπουγάτσου στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ” , αλλά στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας:
  • κανένας εισαγγελέας δεν ενδιαφέρθηκε με το αλά Κοσκωτά σκάνδαλο ,
  • το υπουργείο Οικονομικών με τον συνταγματολόγο καθηγητή Ε. Βενιζέλο ...αγρόν αγόρασε....
  • η κυβέρνηση – γενικά...- του ΓΑΠ είναι αλλού...
  • κι η αξιωματική αντιπολίτευση , αλλά και η...οξύθυμη Αριστερά κάθε απόχρωσης ...αδιαφόρησαν. Γιατί;;
Κι όμως η νέα υπόθεση Κοσκωτά αφορά όλους μας... Και όμως όλα τα πολιτικά κόμματα κάνουν το μουγκό ,τον κουφό και τον ..τυφλό. Τι τους εμποδίζει να πουν μια λεξούλα;;
Αμ το άλλο;; Κοτζάμ πρεσβευτής της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ ,ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ , να παραμένει – μετά την αιφνίδια αναχώρηση Λαυρεντιάδη για Λονδίνο;- εκτελεστικός Πρόεδρος στο Δ.Σ της Proton Bank.
Κι ορισμένα επίκαιρα ερωτήματα τόσο για τον Λαυρεντιάδη όσο και για τον Ντάνιελ Σπέκχαρντ
  • Ο κ. Λαυρεντιάδης δεν ήταν ο παραδοσιακός πλούσιος, αυτό που λένε «από τζάκι» με παρελθόν και χρήμα με ουρά.
  • Τι έπαθε και ...αγόρασε στα γρήγορα σειρά ΜΜΕ ,που τώρα δυστυχώς οδηγούνται σε ... κλείσιμο;
  • Ποια η σχέση του με τον αμερικανικό παράγοντα και το περίφημο think tank που ίδρυσε ώστε να βάλει την ελληνική διπλωματία πιο καλά στο παιχνίδι της Ουάσιγκτον; Είναι γνωστό πάντως ότι πάγια αγωνία των αρμόδιων κύκλων στην Ουάσιγκτον είναι ο έλεγχος των (αντιαμερικανικών) ΜΜΕ στην Ελλάδα.
  • Κι αυτός ο πρώην πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών ,ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ που τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου της Proton Bank, αντικαθιστώντας τον αποχωρήσαντα επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη ,τι ακριβώς ΚΑΝΕΙ;;Δηλαδή ,άφησε το διπλωματικό σώμα για να γίνει πρόεδρος μιας μικρής ελληνικής τράπεζας; Γιατί αν γινόταν π.χ. προέδρος της Εθνικής ή της ALPHA BANK, θα έλεγες τόκανε γιατί έχει ψωμί η υπόθεση...
Πολλά τα ερωτήματα και η ακινησία στην Αθήνα απίστευτη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου