Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Παραιτήθηκε ο αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ Πολ Στίβενσον

Την παραίτησή του ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση, ο Πολ Στίβενσον, επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ, που κατηγορήθηκε για τη στάση του στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών στους κόλπους του ομίλου Μέρντοχ και δωροδοκία από τον Νιλ Ουόλις.
Είπε:
  1. «Πήρα την απόφαση αυτή λόγω των εικασιών και των κατηγοριών για τις σχέσεις μεταξύ της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και της News International», το βρετανικό τμήμα του ομίλου Μέρντοχ, και «ειδικά με τον Nιλ Ουόλις», πρώην αναπληρωτή αρχισυντάκτη της εφημερίδας News of the World, της ταμπλόιντ που ήταν η ρίζα του σκανδάλου"
Πριν  από αυτό  ο  βρετανικός Τύπος τον κατηγορούσε  ανολιχτά,πως  δέχθηκε δώρα από τον πρώην υποδιευθυντή της εφημερίδας Nιλ Ουόλις(φωτό άνω). Όπως αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Telegraph, ο Πολ Στίβενσον και η σύζυγός τους δέχθηκαν να μείνουν τον Ιανουάριο σε ένα πολυτελές σπα το οποίο προωθούσε η εταιρεία του Νιλ Ουόλις, πρώην υποδιευθυντή της News of the Wolrd, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στο πλαίσιο του σκανδάλου υποκλοπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου